Tiskanje vabil – kdaj ga prepustiti strokovnjakom?

Najrazličnejše priložnosti kar same kličejo po praznovanjih. Da bi vaši gostje vedeli, kdaj priti na veseli dogodek, je potrebno pripraviti vabila. Ste vedeli, da lahko privlačna vabila naročite pri Magmi, kjer poskrbijo za tiskanje vabil, prav tako pa lahko poskrbijo za njihovo oblikovanje.

Kdaj je smiselno tiskanje vabil zaupati strokovnjakom?

Promocijski dogodki in organizacije njihova organizacija sami po sebi sodijo med stresna opravila s katerimi se običajno ne soočamo radi sami. Kdaj delo prepustiti strokovnjakom, je v resnici odločitev posameznika oziroma podjetja. Načeloma velja, da za manjše (družinske) dogodke stvar še izpeljemo sami, ko pa gre za večje dogodke, pomoč poiščemo pri strokovnjakih.

 

tiskanje vabil

 

Kaj mora vsebovati vabilo?

V osnovi se vsi držimo enostavnih načel pisanja vabil, ki jih poznamo iz osnovne šole. Pri tem se ločijo uradna in neuradna vabila ter vabila namenjena javnosti ter zasebna vabila. Večina izmed nas se sooča z neuradnimi vabili, ki so namenjena družinskim članom, prijateljem ter znancem s katerimi želimo deliti posamezne dogodke.

Ko pripravljamo vabilo je ključno, da vanj vključimo najpomembnejše elemente. Ti so: podatki o tem, kdo vabi, koga vabi, kam in kdaj vabi. Uradno vabilo zahteva še več natančnosti in med drugim vključuje tudi naslov pošiljatelja (tistega, ki vabi), naslov prejemnika (gosta), kraj in datum pisanja, ter uradni nagovor.

Oblikovanje vabil

Oblikovanje vabil je zelo zanimivo opravilo, ki ga lahko opravite sami, ali pa delo prepustite strokovnjakom. Zlasti večji dogodki zahtevajo zanimivo grafično podobo vabila, ki jo sami težko oblikujemo. Grafični oblikovalci pa bodo delo opravili brez večjih težav, pri tem pa bodo upoštevali vaše želje ter podobo grafike prilagodili samemu dogodku, grafični podobi vašega podjetja ter vam pomagali na poti do uspešno izvedenega dogodka. Isti skupini lahko zaupate tudi druga promocijska opravila, vključno z grafičnimi podobami v medijih, na reklamnih panojih in drugod. Na koncu vam vabila seveda omogočajo tudi hitro, predvsem pa ugodno tiskanje vabil.