Avtoplin pomeni utekočinjeni naftni plin in je alternativno gorivo, ki je v tem trenutku najbolj ekonomično in tudi najbolj ekološko. Vedno več ljudi se odloča za predelava vozila na avtoplin, kar si lahko ogledate na strani http://www.avtoplin.net/.

Predelava vozila na avtoplin je odvisna v veliki meri od vozila samega, saj njegova konstrukcija in oblika narekujeta prostor in velikost rezervoarja a avtoplin. Enostavnost vgradnje je odvisna od tega, ali ima avtomobilsko motor katalizator ali je vozilo z uplinjačem. Cena vgradnje v vozilo je odvisna ravno od tega, kako težko je vgraditi plinski sistem. Rezervoar za plin se ponavadi vgradi v prtljažni prostor, vendar se na ta način le-ta zmanjša.

Predelava vozila na avtoplin je dolgoročna naložba v vaše vozilo in v čistejše okolje, saj je avtoplin vedno bolj uveljavljen kot pogonska tehnologija. Uveljavil se je tudi kot najpomembnejša in najbolj razširjena alternativa drugim gorivom, uporablja ga že več kot 9 milijonov vozil po vsem svetu. Vozila na avtoplin so prijaznejša za okolje, varnejša in se ponašajo z boljšo vozno dinamiko.

Predelava vozila na avtoplin se opravlja na avtoservisih