Salon pohištvaKo načrtujemo svoje novo stanovanje ali hišo, ko opremljamo na novo ali le preurejamo, je najbolje, da se zapeljemo v salon pohištva, pregledamo več njihovih ponudb in se odločimo za možnost, ki nam najbolj odgovarja. Lahko pa tudi obiščemo stran http://www.salonpohistva.si, kjer lahko najdemo različne ideje.

Salon pohištva je nujen obisk, ki ga moramo opraviti, ko načrtujemo opremljanje ali prenavljanje. Pohištvo sestavljajo predmeti, ki jih uporabljamo pri opremi stanovanja in so ponavadi leseni, na njih sedimo, ležimo, na njih jemo ali pa jih uporabljamo za hrambo različnih stvari. Med osnovne kose pohištva štejemo stole, mite, postelje in omare. Salon pohištva, kot pove že ime, je kraj, kjer na enem mestu najdemo več različnih izvedb pohištva.

Salon pohištva nudi veliko število različnih miz. Miza je del pohištva, ki je sestavljena iz plošče, ki je nameščena na podnožje, ki mu rečemo noge. Miz poznamo več vrst: jedilna miza, ki se nahaja v jedilnici in je namenjena hranjenju, klubska miza je manjša mizica, ki jo imamo v dnevni sobi in jo uporabljamo da odlaganje stvari, pisalna miza je namenjena delovnim procesom, kot je pisanje ali učenje in ima ponavadi pripadajoče predale, imamo pa tudi športne mize, ki zaradi svoje oblike samo spominjajo na prave mize, na primer miza za namizni tenis ali biljard.

Ko iščemo novo posteljo, prav tako obiščemo salon pohištva, saj nam ponuja veliko izbiro različnih postelj. Postelja je kos pohištva in del stanovanjske opreme, ki je namenjen počitku in spanju. Imena postelj so odvisna ob uporabnika, zato poznamo zakonsko posteljo, otroško, vojaško, bolniško in druge. Glede na velikost delimo postelje na enojne in dvojne, glede na izvor poznamo francosko posteljo in glede na gradivo vodno posteljo.

Salon pohištva pa seveda ne ponuja samo mize in postelje, ampak sem spadajo še vsi sestavi za dnevne sobe, spalnice, kuhinje in jedilnice, pisarniško pohištvo, pohištvo za vrt, otroške sobe ter dodatki za dom, zato boste gotovo našli pravo stvar za vas.