Zakaj je propolis tako koristne za zdravje

Propolis poskrbi za zdravje čebel in za vaše zdravje. Ko imate težave z imunskim sistemom, pomaga propolis, ki ga uživate v skladu z navodili proizvajalca. Za zdravje moramo poskrbeti sami in kadar vas boli grlo, zob ali kakšen drug del telesa, ste prehlajeni ali zelo bolni, je to težava nepravilne prehrane in da niste poskrbeli za sebe. Današnji tempo življenja nam dela težave, ker je prehiter in nam včasih ne dovoli, da bi se skoncentrirali na sebe, zato lahko tudi zbolimo. Pojavijo pa se lahko tudi težave s kožo in aknami. Ko imate težave, morate tukaj ukrepati in verjetno si želite hitrega okrevanja, za to pa so rešitve, le poznati jih morate.

propolis

Propolis je eden od, možnosti hitrega reševanja težav z zdravjem in imunskim sistemom. Ta čebelji izdelek je čudežen in pomaga pri prav vseh težavah, saj krepi imunski sistem. Ta izdelek pomaga tudi v primerih, ko vam medicina ne zna pomagati. Propolis je osnoven čebelji pridelek, poleg medu in je surovina za čebele, da razkužijo čebelnjak in zadelajo vse luknje v njem. S tem zaščitijo mladice, da se ne prehladijo. Ta sestavina je smolnata in lepljiva.

Ko ga boste poskusili, boste ugotovili da zelo diši in da je grenak, kar je normalno, ker je izdelan in cvetnega prahu oziroma čebele zbirajo smolo. Smolo pa naberejo na brstičih dreves in grmovij. Največ nabirajo na iglavcih, ki so v vsakem primeru izjemno zdravilni. Nabirajo pa takrat, ko je dovolj toplo, da je ta smola bolj tekoča. Spravijo ga v čeljusti in to naredijo v enem letu v 20-ih minutah.
Propolis je lahko precej različnih barv, od rjavega rdečega do zlato rumenega, odvisno je od tega, kjer in kdaj čebela nabira smolo. Čebele ta zmes ščiti pred glivičnimi okužbami in virusi, zato ga potrebujejo. Vendar ga imajo dovolj, zato ga čebelarji sproti nabirajo v panju. Je v obliki majhnih kroglic, ki jih dobite v steklenički in jih lahko takoj sveže uživate. S tem boste poskrbeli za sebe, za svoje zdravje in za odpornost tudi, če ste zdravi, boste še bolj odporni. Najbolje kupovati svežega od priznanih čebelarjev s certifikatom, za katere vestem da imajo res neoporečen izdelek, ki bo koristil vaši družini poleti ni pozimi.