Slovenski dimnik KIP

Slovenski dimnik KIPAli mogoče gradite hišo in ne znate sami montirati dimnik? V takem primeru vam lahko pomaga podjetje Slovenski dimnik KIP. Ponujajo Vam izdelavo in montažo dimnikov. Poleg dimnikov Vam tudi ponujajo različne ogrevalne sisteme. Podjetje Slovenski dimnik KIP je bilo ustanovljeno leta 1964, se pravi pred 50 leti. Izdelovali so stvari, ki so bile seveda ognjevzdržne. Med razvijanjem industrije so se  razvijali tudi dimniki. V podjetju izdelujejo individualne, kot tudi industrijske dimnike. Ko je Jugoslavija razpadala je skupni trg tudi razpadal, zraven tudi podjetje KIP. V začetku 90-ih sej je spet začelo vse znova. Ustanovilo se je podjetje Marketing KIP. Z delom je obdržalo ime in blagovno znamko pri življenju. Leta 2008 je podjetje znova začelo obratovati na področju šamota. Izdelava šamota seveda prinaša nove izzive.

Kaj sploh so dimniki? So naprave, ki odvajajo dimne pline seveda iz kotla oz. peči. Ti plini gredo v zunanjo atmosfero. Dimniki morajo biti grajeni navpično. Grajeni pa morajo biti navpično, ker morajo imeti plini neoviran tok v zunanjo atmosfero. Poznamo tudi več vrst dimnikov. To so:

  • dvoslojni,
  • troslojni,
  • dvostenski,
  • enoslojni.

Na kratko smo vam predstavili Slovenski dimnik KIP. Upamo, da jih boste kdaj obiskali za montažo dimnikov ali kakšne druge storitve iz njihove ponudbe..