Zemljevid Ljubljana

Ljubljana res ni veliko mesto, a če niste vajeni vožnje po prestolnici, boste gotovo potrebovali zemljevid Ljubljane. Da bo vožnja po mestu manj stresna, si že doma načrtujte pot s pomočjo strani www.razdalje24.si.

Zemljevid Ljubljane si lahko preprosto natisnete na spletu ali pa si omislite katero izmed novejših verzij zemljevidov, ki ih dobite v vsaki malo bolje založeni knjigarni. Ljubljana je v zadnjem času precej spremenila prometno infrastrukturo, zato nekaj previdnost ne bo odveč. Sicer se lahko hitro zgodi, da boste zavili v slepo ulico, se vozili po peš coni ali strogem centru mesta, ki je zaprt za promet.

zemljevid Ljubljana

Nov zemljevid Ljubljane vas bo uspešno popeljal na vašo pot, pri čemer morate paziti le na to, da se izognete prometnim pasom, ki so namenjeni samo potniškemu promet. V l. 2013 je Ljubljana namreč zaprla del Celovške ceste in je en pas namenila samo javnemu prevozu ter taksijem, s čimer se je javni promet bistveno pohitril. V načrtu je, da se tako zožijo vse štiri vpadnice, v obe smeri, za enkrat je Celovška cesta zožena samo v smeri proti centru.

Prav tako je za osebna vozila zaprta Slovenska cesta oz. del Slovenske ceste, ki pelje mimo Nebotičnika in glavne Pošte, vse do parkirne hiše na Kongresnem trgu. Tudi to je relativna novost v centru Ljubljane, zato je pametno razmisliti o alternativnih možnostih, če morate v center po nujnih opravkih z avtomobilom.

Nov zemljevid Ljubljane vas bo popeljal tudi čez Fabianijev most, ki je bil odprt komaj leta 2012 z namenom, da bi sprostil promet na mestnem obroču. Fabianijev most je bila tista zadnja in povezovalna točka, ki je združila ljubljanski obvozni obroč v krog. Ta je nastal po vzoru dunajskega »ringa«, ki obdaja mestno središče. Če ga ne najdete na vašem zemljevidu, je potem res čas, da si omislite nov zemljevid Ljubljane!