Zdravilna Aloe vera

Mislim, da kar vsi poznamo rastlino z imenom Aloe vera. Če ne drugače smo že slišali vsaj za ime, če ne vemo kako izgleda. Je pa znana, ker ima ta rastlina v bistvu veliko zdravilnih učinkov. Ima pa rastlina še veliko drugih imen, eno izmed imen pa je Krokodilji jezik. Raste pa v obliki grma in ima bodice. Več pa na: jerihonska-roza.si/sobne-rastline/aloe-vera/.

aloe vera

Aloe vera je rastlina zelene barve. Ji pa zraste tudi cvet in to spomladi. Cvet je nato rdeč. Da pa ne boste mislili, da so aloe vero začeli uporabljati nekaj let nazaj, ker temu ni tako. Aloe vero so poznali že pred našim štetjem, takrat pa so jo bolj kot ne uporabljali kot losion za kožo. Z to rastlino so v bistvu Egipčani negovali svojo kožo. Iz Egipta pa se je potem Aloe vera širila po svetu in vsak jo je uporabljal za kaj drugega. Ženske so jo tudi uporabljale, da so odvajale otroke od dojenja, saj ima rastlina grenek okus.

Iz listov Aloe vere pa se dela sok. Aloe vera se lahko uporablja tudi na koži, ker naj bi zdravila veliko različnih kožnih sprememb. Za vse tiste, ki pa ste zaprti pa rastlina pomaga tudi pri odvajanju. Aloe vero pa uporabljajo tudi v kozmetične namene, tako da naredijo iz nje kakšne kreme, losione in še več kozmetičnih preparatov.

Aloe vero imate lahko tudi doma. To ni rastlina, ki bi potrebovala veliko skrbi. Saj rastlina v bistvu izhaja iz puščav oziroma sušnih predelov. Torej ne potrebuje veliko zalivanja. Imejte pa v mislih, da jo pozimi imejte nekje notri, da ne bo zmrznila, saj rastlina ni vajena hladnih zim. Kot lahko vidite, tudi če vam rastline rade umrejo, ker jih ne zalivate redno, bo Aloe vera preživela. Brez skrbi lahko vzgojite svojo Aloe vero in tako se prepričate o zdravilnih učinkih.