Žar na plin za okusen piknik

Vsak mojster žara ve, da je za dobro pečeno meso pogoj dober žar. Nekateri prisegajo na žar na plin, nekateri pa imajo raje žar na drva, oziroma na oglje. na tej strani https://furlan.si/prodajni_program/plinski-zari/ si lahko pogledate različno ponudbo žarov in izberet svojega, s katerim boste kraljevali na piknikih.

žar na plin

Žar na plin je dobra izbira, ker je enostvane za čiščenje, hkrati pa ga lahko postavite kamorkoli, lahko ga tudi vzamete s seboj na lokacijo kjer bo piknik. Veliko ljudi se odloča za žar na plin tudi za to, ker je plošča hitro segreta in osatne topla tudi nekaj ure. Tako vam v primerjavi z žarom na oglje, ko je treba za vsako peko posebej ponovno zakuriti, tega pri žaru na plin ni treba, saj je plošča po prvi peki vroča še kar nekaj časa. Ljudje smo si različni in nekateri pravijo, da je hrana bolj okusna, če je pečena na plnskem žaru, nekateri pa prisegajo na oglje. To je odvisno od vas samih. Vendar pa priporočamo žar na plin, saj je zelo enostaven tako za uporabo, kot tudi za čiščenje. Te vrste žarov so zelo priročni,saj jih lahko uporabljamo že z enim pritiskom na gumb, ni treba zakuriti in čakati, da se ogreje, ampak lahko začnemo s peko takoj. Na njem lahko pečemo vse vrste hrane, od mesa, do zelenjave, sirov za pečenje in ostalih dobrot. Prav tako lahko na njem popečete tudi kruh, ki ste ga predhodno namazali z olivnim oljem in ga postrežete k mesu, ali pa drug hrani, ki ste jo splekli na žaru.

Žar na plin je dobra izbira tudi za to, ker ne zahteva posebnega čiščenja. Ne rabite nobenih čistil, dovolj je samo, da ga po vsaki uporabi obrišete z vlažno krpo. Na zgornjem linku si lahko pogledate razlilčne žare, nekatere pa dobite tudi po akcijski ceni.