Vremenske postaje

Po različnih medijih lahko vsak dan prebiramo kakšnVremenske postajeo vreme nas čaka isti dan oziroma kakšno vreme bomo imeli čez  en teden. Ker pa so te meritve splošne in ne prikazujejo vremena samo za našo lokacijo temveč kažejo vreme na splošno, podatki seveda ne morejo biti točni. Če želimo svoje lastne podatke je najbolje da si kupimo vremensko postajo.

Vremenske postaje nam zagotavljajo, da bomo imeli vedno točen pogled kakšno vreme nas čaka ter kakšna je trenutna temperatura zraka. Vremenske postaje se da kupiti že v veliko različnih trgovinah. Nekaj let nazaj vremenske postaje še niso bile toliko razvite, da bi jih imeli lahko kar doma, vendar so imeli vremenske postaje zgolj strokovnjaki, kateri so nam potem povedali kakšno vreme bomo imeli. Sedaj pa lahko ima vremensko postajo doma že skoraj vsak.

Zaradi njene majhnosti jo lahko pritrdimo kamor hočemo. Vremenska postaja ima v sebi mikro procesor, kateri prikazuje podatke na mini lcd zaslon, ki je vgrajen na postaji. Znotraj postaje pa je seveda tudi termometer kateri meri zunanjo in notranjo temperaturo v  stopinjah Celzija.  Vsebuje tudi barometer, kateri meri pritisk in ga izraža v barih ali Pascalih. Poleg omenjenih zadev, je vgrajen tudi higrometer, kateri meri vlažnost zraka in se izraža v procentih. Vremenska postaja nato na podlagi vseh teh instrumentov pridobi podatke in izračuna kakšno vreme bomo imeli še isti ali naslednji dan. To nam prikaže z različnimi slikami, kot so lahko sonce, dež, oblaki, lahko pa je seveda tudi kombinirana slika. Nekatere domače vremenske postaje pa imajo tudi že vgrajene alarme, ki se sproži če temperatura pade pod določeno vrednost in s tem se lahko dobro borimo proti zmrzali, saj nas na to že prej opozori. Vremensko postajo si lahko zagotovite v različnih trgovinah s tovrstno opremo.