VPS gostovanje in SSL certifikat

Če iščete gostovanje imate na voljo tri možnosti in sicer skupni gostovanje, gostovanje na namenskem strežniku in pa VPS gostovanje. Vsaka izmed teh vrst gostovanja ima svoje prednosti in slabosti, prednjači pa zagotovo VPS gostovanje saj združuje prednosti skupnega in namenskega gostovanja.

VPS gostovanje

Kratica VPS pomeni Virtual private server ali po slovensko navidezni zasebni strežnik. Uporabnik s tem dobi polni dostop do strežnika, kar mu omogoča administratorske pravice za celoten strežnik in s tem poljubno namešča željene aplikacije ali razširitve. Ena izmed prednosti VPS gostovanja je tudi ta, da se gostovanje plačuje mesečno in ne letno ali celo večletno.

Če imate spletno trgovino ali katerokoli drugo stran, prek katere se opravljajo transakcije ali prenos osebnih podatkov je SSL certifikat za vas obvezen.

SSL certifikat je digitalni certifikat ki overja identiteto spletne strani ter s pomočjo enkripcije zavaruje informacije, ki se pošiljajo na strežnik s pomočjo tako imenovane Secure Socket Layer tehnologije. Certifikat vzpostavi varno spletno identiteto pri izmenjavi zasebnih podatkov in transakcij in s tem onemogoči zlorabo osebnih podatkov.

Ponudnikov gostovanja, zakupa domen ter različnih certifikatov je v Sloveniji že ogromno, temu se ni čuditi, saj je poslovanje prek spleta iz dneva v dan večje. Spletna stran domovanje.com vam poleg zakupa domene že od slabih 5€ na leto nudi tudi spletno, reseller in pa VPS gostovanje. Prednost omenjenega podjetja so zagotovo nizke cene ter visoka kvaliteta storitev ter hitra odzivnos, z veseljem pa vam bodo odgovorili na vsa vprašanja. Oglejte si njihovo spletno stran in se prepričajte na lastne oči.