Hitra in enostavna ustanovitev d.o.o

Postopek za ustanovitev družbe z omejeno odgvornostjo ali krajše ustanovitev d.o.o je način s katerim si pridobite pravico do poslovanja. V kolikor vaša ideja o načinu poslovanja še ni popolnoma izdelana, je dobro, da premislite o sami strukturi, predvsem pa pravni obliki delovanja. Kar pomeni, da se pred ustanovitvijo d.o.o. – ja pozanimate o vseh postopkih in načinih delovanja, ki jih ima d.o.o. Za razliko od s.p. z odprtjem d.o.o. ne nostite popolne odgovornosti podjetja s svojim lastnim premoženjem. V kolikor se odločate za ustanovitev d.o.o potrebujete začetni kapital v vrednosti 7.500 eur, pri tem načinu poslovanja odgovornost poslovanja nosi podjetje samo. Ko ustanavljate svoje podjetje je potrebno odpreti tudi poseben bančni račun, ki postane pravnomočen takoj ob zaključku postopka registracije podjetja. To pa je, ko dobite uraden sklep o registraciji. Za ustanovitev d.o.o je tako kot pri s.p. potrebno izbrati primerno ime podjetja. Izberita takšno, da so boste lahko predstavljali na trgu.

Postopek za ustanovitev d.o.o je dokaj dolgotrajen in pri tem je potrebno imeti tudi nekaj znanja, saj so nekateri obrazci dokaj zapleteni in morebiti boste potrebovali pravno pomoč. Celotnega postopka se je potrebno lotiti premišljeno. Za uspešno poslovno pot je potrebno več kot le poslovna ideja.

Odločite pa se lahko za hitro in enostavno registracijo podjetja. To vam omogočajo za to specializirana podjetja in agencije, ki na podlagi vašega pooblastila uredijo vso potrebno dokumentacijo za ustanovitev d.o.o obenem pa vam prihrani čas. Tako lahko svoje podjetje ustanovite v nekaj dneh, rek “čas je denar” še kako velja. Na ta način se lahko posvetite razvijanju svoje poslovne ideje, medtem ko pooblaščeno podjetje ureja vse formalnosti za ustanovitev d.o.o, ki je mogoča tudi v primeru, ko sami ne morete odpreti podjetja. To je v primerih ko ste na FURS-u navedeni kot neplačnik ali dolžnik. Hitra in enostavna možnost, ki vam jo nudi pooblaščeno podjetje je dober začetek v poslovnem svetu.