Špela Kranjec je napisala knjigo

24-letno dekle je napisalo knjigo z naslovom Pojedla sem anoreksijo o kateri si lahko več preberete na spletni strani http://www.spelakranjec.com/. Že naslov izdaja, da je to dekle prebolelo anoreksijo in želi zdaj zgodbo deliti še z drugimi. Vendar kdo je to dekle? Njeno ime se še nikjer ni pojavilo… Zato – kdo je to dekle? Ime ji je Špela Kranjec. Dve vrsti ljudi sta, ki bi jo opisali popolnoma drugače. Tri, če štejemo še Špelo.

Prva skupina bi bil zagotovo sošolec iz osnovne ali pa srednje šole. On bi rekel, da je Špela Kranjec v glavnem sramežljiva, tiha in pridna miška. Ampak on nima pojma o njej. Nikoli ji ni dal občutka, da bi mu lahko zaupala do te mere, da bi se ob njem sprostila in postala taka kot jo pozna druga skupina ljudi.

špela kranjec

Na primer, njena cimra skozi vso študentsko življenje in še zdajšnja prijateljica. Ona bi se smejala vsakemu, ki bi rekel, da je Špela Kranjec sramežljiva. Ali pa tiha.

Kako pa se vidi Špela Kranjec sama:

– Obožuje naravo. Ko se je iz Postojne preselila v Ljubljano, se ji je bilo najtežje sprijazniti s tem, da za sprehode in tek ne bo imela več toliko gozdnih poti.
– Po izobrazbi je diplomirana dietetičarka.
– Že 14 let trenira streljanje z zračnim orožjem. Večino časa z zračno puško, pred dvema letoma pa je začela še z zračno pištolo.
– Špela Kranjec obožuje pse. Ampak res obožuje! Celo do te mere, da mora njen fant trpeti majhno štirinožno hiperaktivno osebico na njuni postelji, čeprav je bil še nedolgo nazaj prepričan, da onadva ne bosta imela psa – kaj šele v njegovi postelji!
– Za vse, ki Špeli Kranjec veliko pomenijo, kar jim da tudi vedeti, je pripravljena narediti vse. Pravijo tudi, da jih vedno motivira.
– Obožuje smeh! Zato tudi obožuje svojo bivšo cimro, ker se ob njej vedno smeji. Tisti, ob katerem se vpraša, če je že kaj narobe z njo, ker je on tako resen, ona pa tako ”norčava”, ga raje nima ob sebi. Še posebno zato, ker mora za veliko let nazaj nadoknaditi smeh. Seveda, da ne bo pomote, zna biti tudi resna.
– Se pa Špela Kranjec ne zna takoj sprostiti ob vseh ljudeh. To je njena slabost. Čeprav ji včasih pride tudi prav.
– Špela Kranjec zelo rada tudi kuha in peče! Le, da je kuharijo zdaj zmanjšala, ker je ugotovila, da potem polovico od tega sama poje.
– Rada tudi ustvarja: riše, nekaj izdeluje, piše…
– Leni del: ja, seveda, je Špela Kranjec kdaj rada tudi lena: TV serija, branje dobre knjige, posedanje na kavi… Vsakdo si mora kdaj privoščiti.
– Je pa njen leni del manjši kot pridni. Špela Kranjec mora vedno nekaj početi. Karkoli, samo da se sama sebi zdi uporabna.
– Špela Kranjec da veliko tudi na uspehe v življenju in se trudi biti čim manj odvisna od drugih.
– In kot zadnje, najbolj ponosna je na svojo knjigo in komaj čaka na izdajo.

Če bi kdorkoli želel še kaj vedeti o njej ali pa jo kaj vprašati, jo lahko kadarkoli kontaktira. Rada pomaga.