Otroške sobe

Otroške sobeOtroške sobe naj govorijo same zase, da so to prostori za najmlajše člane družine – barvite in vabljive. Pisane barve in otroški motivi naj krasijo stene otroške sobe. Okrasitev lahko izberete skupaj z otrokom, ki bo tako še bolj vzljubil svoj prostor v vašem bivališču. Na voljo imate stenske nalepke ali pa kar sami poslikate stene s pomočjo barv in čopičev.

Okrasitev otroške sobe običajno jasno izraža spol otroka, lahko pa so barvne kombinacije tudi nevtralne. Če v času pričakovanja novorojenčka ne veste, kakšnega spola bo vaš otrok, naj bo otroška soba v rumenih, oranžnih ali zelenih tonih. Po rojstvu pa lahko bolj izrazito z barvami opremite otroške sobe s kakšnimi dodatki ali poslikavami. Roza in modra sta tipični barvi za določitev spola in jih najdemo predvsem pri oblačilih, otroški opremi, posteljnini in seveda igračah. Deklice imajo med igračami vedno punčke, dečki pa avtomobilčke. Tako punčke kot avtomobilčki so tudi pogosti motivi za okrasitev na stenskih nalepkah in na otroški posteljnini.

Za okrasitev otroške sobe si lahko zastavite tudi domači projekt in skupaj z otrokom ustvarite kakšne poslikave ali papirnate okraske. Zelo aktualni so tudi sistemi z vrvico in ščipalkami, ki se jo vpne na dve sliki in nanjo potem pripenjate otroške umetnine. Otroci bodo tako aktivno vključeni v ureditev otroške sobe in bodo s tem še bolj povezani z njo. Na svojo otroško sobo bodo gledali kot na svojo lastnino in se bodo lepše obnašali v njej in prijateljem hitro povedali da je to njihovo kraljestvo. Večji kot bo občutek lastnega, bolj se bodo zavedali, da je treba za svoje stvari lepše skrbeti in pospravljati za sabo. Tako se bodo lažje naučili pospravljanja igrač in se hitreje zavedali, da je vzdrževanje reda dobra navada. Otroške sobe naj bodo otrokov prostor za sprostitev, igranje in počivanje in naj bodo okrašene tako, da se bodo otroci radi zadrževali v njih.