Odkup bakra in ostalih kovin na enem mestu

Kovine se pojavljajo v mnogih izdelkih in napravah, zato se skozi leta nabere veliko odpadne kovine, katere se je mogoče znebiti na okolju prijazen način. Več o tem si lahko preberete na www.odkup-bakra.si, kjer se boste seznanili z vsemi kovinami, ki so primerne za odkup. Prav tako pa boste na priloženi povezavi našli kontakt podjetja, ki se ukvarja z odkupom bakra in ostalih odpadnih kovin, zato jih kontaktirajte, če imate tudi vi doma odpadne kovine in se jih želite znebit. Ker se kovine danes nahajajo že v vsakem gospodinjstvu, se tam nabirajo tudi odpadne kovine, pogosto pa se skrivajo v izdelkih, ki niso več uporabni. Zato poglejte po svojem domu in se rešite odpadnih kovin, če jih najdete.

Baker in ostale kovine so danes že povsod

Med bolj cenjene kovine v Sloveniji in tudi drugod, sodi baker. Slednji je znan po svoji vsestranski uporabi, zato se nahaja praktično povsod v gradbeništvu, strojništvu in elektrotehniki. Ta kovina je izjemno vredna, saj zagotavlja dobro prevodnost, nerjavnost in tudi visoko stopnjo odpornosti na razvoj bakterij. Baker in tudi ostale kovine se najpogosteje uporabljajo v vezjih, električnih napeljavah, v različnih inštalacijah, v skoraj vseh vejah gradbeništva in celo v medicinski opremi. Poleg naštetega, pa lahko kovine najdemo še v mnogih drugih stvareh, saj gre za nepogrešljiv material. Ker so kovine tako pogoste, pa se posledično nabere tudi veliko odpadnih kovin, ki se nahajajo v neuporabnih produktih. Pogosto teh produktov ni več mogoče popraviti, lahko pa se iz njih vzamejo kovine in se odkupijo, s tem pa dobijo novo življenje.

odkup bakra

Zakaj se odločiti za odkup bakra in ostalih kovin?

Baker in tudi mnoge druge kovine, se počasi razkrajajo, kar pomeni, da se odpadne kovine v naravi zadržijo precej dolgo. To pa negativno vpliva na celoten ekosistem in vse živali v njem, posledično pa negativno vpliva tudi na ljudi. Kovine se danes nahajajo že v mnogih izdelkih, zato se je znatno povečala tudi količina odpadnih kovin, ki za okolje niso dobre. Ravno zato se je razširila storitev odkupa kovin, ki odpadnim kovinam daje novo življenje. Velika prednost te storitve pa je tudi ta, da se v zameno za kovine ponuja tudi nekaj denarja. Tako je storitev odkupa kovin za vse pozitivna, saj pomeni, da se lahko znebite odpadnih kovin, ob tem lahko nekaj zaslužite, prav tako pa poskrbite še za okolje.

Odkup barka in reciklaža kot skrb za okolje

Dandanes je okolje že zelo obremenjeno, saj se vanj dnevno odvrže na milijone ton odpadkov, med katerimi se najdejo tudi kovinski odpadki. Težava pri kovinskih odpadkih pa je v tem, da se baker, železo in tudi ostale taline razgrajujejo počasi. Razkroj in razgradnja odpadkov naravnega izvora poteka dosti hitreje, kot pri kovinskih odpadkih, zato so slednji za ekosistem nevarni. Če želimo svoje okolje ohraniti, moramo zanj tudi poskrbeti, kar pomeni, da moramo odpadke reciklirati. Enako velja za kovinske odpadke, ki jih lahko recikliramo in jim na ta način podarimo novo življenje, s tem pa razbremenimo okolje. Prispevate pa lahko tudi sami tako, da peljete svoje kovine na odkup in s tem spodbujate trajnostni razvoj.

odkup bakra

Kakšen baker je primeren za odkup?

Za odkup je primernih več kovin, ki jih najdemo v različnih produktih. Na odkup lahko peljete baker Millberry, katerega debelina mora biti najmanj 1 mm. Ta baker je sijoče zlato-rdeče barve, za odkup pa je primeren, če nima oksidacije in je brez maščob, lakov in olj. Naslednja sta baker I. in II. klase, ki morata za odkup izpolnjevati enake pogoje kot baker Millberry. Baker III. Klase pa je lahko oksidiran in nečist, enako pa ne sme biti premazan z maščobo in olji. Baker I. klase je navadno v obliki mehko žilnate žice, baker II. klase v obliki pločevine, cevi in v kosih, baker III. klase pa v obliki starih cevi, žlebov in v kosih. Za odkup pa so primerni še bakreni kabli, ki so lahko 1, 2, 3 ali več žilni.

Katere kovine so še primerne?

Za odkup je primerna še zbiralna medenina, ki je lahko stara, rabljena, korozirana, pocinkana in lakirana, pogosto pa se nahaja v obliki pip, ventilov in v kosih. Prav tako lahko na odkup peljete aluminij, ki se najpogosteje nahaja v hladilnikih, profilih, ostružkih in pločevini. Za odkup je primeren še inox oziroma rostfrei, ki ga najdemo v kosi in ostružkih. Na odkup pa lahko peljete inox 304 in tudi inox 316. Poleg naštetega, sta za odkup primerna še železo in jeklo, ki se nahajata v mešanih ostankih in pločevini. Prav tako pa se najdejo tudi težki ostanki, debeline 3 in več milimetrov.

Odkup barka kot vir dodatnega zaslužka

Konkretna cena bakra na kilogram sicer niha glede na trg, a se giblje znotraj okvirjev, ki jih lahko tudi sami preverite. Prav tako pa je sama cena odvisna tudi od kakovosti bakra, ki se v grobem deli na tri kakovostne razrede. Ne glede na to, kakšno ceno dosežejo vaše odpadne kovine, pa je odkup bakra in ostalih kovin v vsakem primeru dobra rešitev. Z odkupom se boste namreč rešili odpadnih kovin, za to boste dobili nekaj denarja, poleg tega pa boste s tem poskrbeli še za okolje.