Nove zobne luske

Vsi hrepenimo po bleščečem belem nasmehu, takšnega ki ga imajo svetovne zvezde. Vendar nismo vsi te sreče da imamo bele zobe. Zobne luske nam omogočijo lep bleščeč nasmeh. Kje pa dobimo nove zobne luske, si lahko preberete v tem članku. Zobne luske so po navadi keramične in z njimi estetsko preoblikujemo in polepšamo nasmeh, ter poskrbimo da je bolj bele barve. Nove zobne luske vam lahko namesti samo zobozdravnik ali stomatolog in nikar tega ne poskušajte sami doma. Oni so strokovnjaki na tem področju za to bodo najbolje vedeli kakšno barvo izbrati in kako namestiti zobne luske da vam ne bodo odpadale.

zobne luske

Sami lahko preventivno poskrbimo, da že od začetka ne bo prišlo do prevelikega obarvanja zob. Zelo pomembna je dobra higiena, s tem mislimo vsakodnevno nitkanje zob, umivanje zob dvakrat dnevno in uporaba ustne vode. Prav tako pa je barva naših zob pogojena s prehrano. Če bomo pili veliko kave in rdečega vina in kadili cigarete lahko hitro pride do zabarvanja zob in boste potrebovali zobne luske za lepši nasmeh. Nujna je nega zob po kavi na primer. Ko spijemo kavo ali rdeče vino je pametno, da si greste oplaknit ustno votlino z navadno vodo. Tako boste preprečili, da bi kava še naprej barvala vaše zobe. Previden je potrebno biti tudi pri izbiri ustne vode. Če le te vsebujejo Klorheksidin in Cetylpiridin klorid lahko prav tako zabarvajo vaše zobe.

Če povzamemo, zelo pomembna je higiena zob in ustne votline, še posebej po bolj agresivni hrani in pijači, ki lahko le pripomorejo k zabarvanju vaših zob. Če pride do tega, si boste verjetno slej ali prej zaželeli zobne luske, ki bodo vaš nasmeh v trenutku polepšale. Nasmeh je zelo pomemben, še bolj so pomembni zobje, ne le zaradi nasmeha temveč tudi zaradi prehranjevanja. In vsi si najbolj želimo, da bi naš nasmeh izgledal bleščeče in zobne luske lahko naredijo prav ta učinek.