Moto pnevmatike

Moto gumeKaj je moto pnevmatika oz. moto guma? Pnevmatika je iz gume narejeno kolo, napolnjeno z zrakom. Ker je obraba moto gum oziroma pnevmatik na motornih kolesih zelo velika, jih je potrebno redno vzdrževati in menjavati. Biti pa moramo previdni, kakšne moto gume kupujemo, ker niso vse moto gume iste (cross, scooter, …). Najboljšo ponudba moto gum v Sloveniji najdete na spletni strani pocenigume.net, kjer vam nudijo moto pnevmatike po ugodni ceni. Poznamo veliko proizvajalcev moto gum, čigar gume pa se razlikujejo tako po kvaliteti same gume, kot po ceni. 
Ko kupujemo moto gumo, moramo biti previdni na težo motorja, hitrostni razred pnevmatike ter ostale lastnosti in dejavnike moto gume. Neredno vzdrževanje in menjava moto gum oz. pnevmatik lahko pripelje do neprijetnih posledic, kot so eksplozija gume in posledično prometna nesreča.

Prav tako je zelo pomembna stvar v gumi tudi tlak, ker prenaša obremenitev motorja in voznika oz. težo le teh. Če tlak v gumi ni v meji normale (znotraj določenih omejitev) lahko to pripelje do poškodbe gume oziroma eksplozije gume ter posledično do prometne nesreče.

Posledice nepravilnega tlaka v gumah:

  1. PREMAJHEN TLAK pripelje do nepravilne strukture gume
  2. PREVELIK TLAK pa pripelje do prevelike oziroma prehitre obrabe moto gume.

Vsak motor ima različno določeno “mejo normale” za polnitev gum, zato se je pri polnjenju gum najpametneje obrniti za proizvajalca motorja.