Lesena okna izdelamo popolnoma po vaši meri

Čeprav postajajo PVC okna zelo razširjena opcija, uporabljena v različnih sodobnih stavbah, se mnogo posameznikov zaveda, da je naravni material še vedno najboljša odločitev. Les kot naravni element ima namreč mnogo pozitivnih lastnosti, ponuja pa tudi mnogo različnih načinov obdelave, s pomočjo katerih lahko izdelamo unikatne izdelke po vaših merah.

Lesena okna imajo mnogo prednosti, sploh pred okni, ki so izdelana iz umetnih materialov. Okna, izdelana iz kakovostnega lesa, po meri vaše stavbe, estetsko zelo doprinesejo k lepemu izgledu vseh prostorov. Medtem ko PVC oken ni mogoče prilagajati, saj so večinoma že izdelana v standardnih oblikah, velikostih in barvah, lahko lesena okna izdelamo iz različnih vrst lesa. Le-te se med seboj razlikujejo po barvi in strukturi. Les je mogoče tudi prelakirati z različnimi premazi ter po želji prilagajati njegovo barvo. Vsak izdelek iz masivnega lesa je unikaten, saj so si med seboj različna tudi drevesa iste vrste.

lesena okna

Okna, narejena iz lesa so tudi okolju prijazna. V primerjavi z umetnimi materiali, ima les moč, da zmanjša učinke globalnega segrevanja, oz. zmanjša količino ogljikovega dioksida v atmosferi. Pri proizvodnji in obdelavi PVC materiala se v okolje odvajajo zelo škodljive in strupene snovi, prav tako pa jih je težje reciklirati.

Lesena okna predstavljajo odlično toplotno in zvočno izolacijo, kar vpliva na udobje vašega bivanja. V stanovanju pomagajo ohraniti ugodno temperaturo, kar pa prispeva tudi k znižanju stroškov za ogrevanje. Čeprav je lesena okna potrebno redno vzdrževati, je to opravilo, ki ga ni potrebno opravljati pogosto. Na nekaj let je potrebno okna le nekoliko zbrusiti in jih ponovno premazati z zaščitnim premazom. To bo prispevalo k njihovi učinkovitosti, estetskemu izgledu ter dolgi življenjski dobi.

Prepričanje, da so okna iz lesa dražja od PVC oken je napačno. Cena je namreč zelo odvisna od vrste lesa, ki ga izberete. Podjetje Gašper trženje d.o.o. izdeluje ugodna okna visoke kakovosti, zato jih kontaktirajte še danes!