Kamini

KaminiSo vam všeč kamini? Že dolgo časa sanjate o kaminu v dnevni sobi? Obiščite kozelj.eu/kamini in se pozanimajte o pestri ponudbi kaminov in ostalih peči. Kamini so se razvili iz predhodnih lončenih peči, ki so imele v preteklosti v kmečkih hišah zelo pomembno vlogo. Ko je bila zunaj zima in mraz so se družinski člani posedli okoli peči, se greli, kramljali in prijetno preživljali zimske dni. Kamini s svojim ognjem v prostoru naredijo vzdušje prijetnejše in predvsem domače. Danes kamini predstavljajo odlično dopolnitev klasičnemu centralnemu ogrevanju in je bistveno cenejši vir ogrevanja kot pa ogrevanje na kurilno olje.

Kamini so več vrst, in sicer Koželj izdeluje klasične kamine, odprte kamine, ležalne kamine, toplozračne peči in lončene peči. Danes je vse večje povpraševanje po vgradnih kaminih, katere je mogoče zaslediti v skorajda vsakem modernem domu, saj so ključnega pomena za odlično estetsko dekoracijo prostora. Kamini so lahko izdelani tako, da v prostoru izstopajo ali pa se popolnoma zlijejo s celotnim ambientom bivalnega prostora. Vse bolj so v modi vgradni stekleni kamini, saj je v modernih domovih popularen minimalističen slog s čim manj pohištva in odvečne krame. Kot so včasih prostor popestrili razni kipci in okvirji slik ter dali prostoru pridih domačnosti, imajo danes to vlogo kamini.

Vsekakor pa je pametno postavitev kamina načrtovati že med samo gradnjo, saj je potrebno imeti pravilno nameščen dimnik. Za namestitev kamina je potrebno izbrati takšen prostor, ki se bo lahko primerno zračil, kar pomeni, da je dobro imeti v prostoru vsaj eno okno. Najbolje pa je, da se že med gradnjo o postavitvi kamina posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal primerno svetovati in pomagati pri izbiri.