implantat

Implantat je nadomestek pravega zoba, vsadek, ki zgleda in deluje kot naravni zob, saj se enako vraste v kost čeljusti, obda ga naravno tkivo in spet zgledate, kot prej. Hkrati lahko tudi grizete, jeste, žvečite, kar bo vašo prebavo zopet naredilo tako, kot mora biti. Implantat je lahko kakovosten ali pa tudi manj kakovosten od tega je odvisna cena pa tudi, ali se bo poseg zakompliciral. Vredno se je pozanimati že prej, katerega nabaviti.

implantat

 

Če boste izbrali visoko kakovostni implantat iz odličnih materialov, ki je obdelan s posebnimi tehnologijami, ki omogočajo, da je površina navoja groba in se okoli nje lahko zgradi tkivo, da se še dodatno vraste vsadek v telo, potem je to čista zmaga. Mora pa biti čeljust zdrava, nobene parodontoze ali vnetja.

Če imate težave z usti, potem je treba najprej to zdraviti in šele po tem vstaviti implantat. Tega se zagotovo zaveda dober strokovnjak, ki vam bo takoj povedal, kaj bi ilo pred posegom treba še prej opraviti in pozdraviti. Postopek res lahko malo dlje časa traja, se pa splača, ker potmi ni nobenih bolečin niti komplikacij.

Če se boste  vseeno odločili za bistveno cenejšo verzijo vsadka in tudi posega pri strokovnjaku, ki ponuja poceni storitve, tvegate, da ste izbrali nekoga, ki se ne bo dovolj dobro zavzel za vaše zdravje. Implantat bo poceni, tudi storitev, zelo hitro boste opravili poseg, vsi postopki zdravljenja se bodo preskočili, in kaj potem, začnejo se težave, bolečine in vnetja, ki se lahko tako zakomplicirajo, da je potrebno vse vsadke odstraniti in namestiti nove. Ne morete si predstavljati, kako zelo to zavleče postopek. Če bi poiskali kvalitetnega izvajalca, bi bil postopek krajši od naknadnega zdravljenja in popravljanja. Kar se cene tiče, da niti ne govorimo. Cenejši izvajalec vas lahko košta celo premoženje, ko bo treba postopek ponoviti in boste ob res veliko vsoto denarja, živcev ter zdravja.implantat