Katera hrana ki znižuje krvni tlak na naraven način

Hrana ki znižuje krvni tlak ne sme vsebovati alkoholov, sladkorjev in soli ter drugih stimulansov. Hrana, ki se priporoča za zniževanje krvnega tlaka mora tudi zniževati slab holesterol, da se ne nabira na ožilju. Tudi slabe maščobe, ki se ne predelajo, se nalagajo v ožilje in organe, mašijo prehod krvi ter s tem povzročajo, da se krvni tlak zvišuje. Hrana, ki znižuje krvni tlak mora odvajati staro vodo in vse, kar vrši pritisk na ledvica, zaradi katerih se potem dogaja to, da se poganja kri hitreje po ožilju, ker do celic ne pride zdrava kri s hranili. Zato uživajte diuretike in ne jejte slane, sladke hrane ter stimulansov.

hrana ki znižuje krvni tlak

Hrana ki znižuje krvni tlak so najprej v prvi vrsti diuretiki, katere tudi predpisuje uradna medicina za zniževanje krvnega tlaka, le da je na osnovi sintetike. Vendar v naravi najdemo rastline, ki to počno še bolje. Seveda je medicina včasih uporabljala prav te rastline. Zato za zniževanje krvnega tlaka uživajte peteršilj, zeleno in temno zeleno zelenjavo, ki ima veliko vlaknin, katera posrkajo iz telesa staro vodo, ki zastaja in povzroča visok krvni tlak ter otekanje nog in zabuhlost.

Hrana ki znižuje krvni tlak je tudi taka, ki se topi v vodi, to je seveda samo rastlinska hrana in nepredelane maščobe, kot so oreščki. Vse predelane maščobe tudi olja, se nabirajo v ožilju in zvišujejo krvni tlak. Zato se boste temu morali odpovedati. Nič ne bo pomagalo, če se ne boste odpovedali tudi uživanju soli in jo zamenjali za jod, ki je lišajih ter algah. Sol močno zavira delovanje ledvic in povzroča visok krvni tlak.

Nikar ne uživajte alkoholov, ki so stimulansi, tudi kava in gazirane pijače ter druge pijače, ki so namenjene stimuliranju živčevja ter krvnega obtoka. Tudi to povzroča visok krvni tlak. Enako velja za sadje in vse, kar je sladko, kot so slaščice na primer. Tudi beli moki se izognite, saj to vse zastaja v telesu zaradi česar se telo ne more čistiti in se odpadki nabirajo ter je pritisk vedno večji, enako kot v bojlerju ali kotlu in loncu. Organi se pregrevajo in povzročajo visok pritisk. Dobra hrana ki znižuje krvni tlak bo pomagala, da ga znižate v nekaj dneh na povsem naraven način.