PlayStation je dopolnil 20 let

PlayStation je dopolnil 20 letLeto 2014 je pomembno leto za tehnološkega giganta Sony. Saj je njegov izdelek PlayStation letos dopolnil 20 let. V tem časovnem obdobju, je PlayStation večkrat spreminjal svojo obliko.

Seveda PlayStation, pa ni bila prva zabavna konzola. Prve igralne konzole so prišle na trg že v sredini 70ih let prejšnjega stoletja. Šele leta 1994 je Sony na Japonskem predstavil svojo prvo konzolo PlayStation.

S prihodom Sonya na trg pa je to za sabo privabilo še igralno konzolo Xbox, katero je razvil Microsoft. To pa je privedlo do propada Atari , Bandai, Megnavox, Sega in Sharp igralnih konzol. Edina igralna konzola, ki se še prodaja je Nintendo, ki pa mu tudi ne gre najbolje v zadnjih letih.

V vseh letih prodaje iger za PlayStatin se je prodalo več miljonov različnih konzolnih iger. Najbolj popularne igre za PlayStation so Gran Turismo(10,85 milijonov prodanih kopij), Final Fantasy 6, Gran Turismo 2, Tekken 3, Final Fantasy 5 ter Resident Evil. Vse te kopije so bile prodane več milijon krat.

Sony pa je svoje oboževalce te konzole presenetil z omejeno serijo konzol PlayStation 4. Ta konzola omejene serije naj bi spominjala  na originalno konzolo, ki jo je Sony predstavil leta 1994 na Japonskem. Odeta naj bi bila v svetlo sivo retro barvo z izvirnim PlayStation logotipom. Na konzoli je tudi številka konzole izmed 12 300, ki je bilo narejenih v tej seriji.

Da se ne bodo ostali lastniki igralne konzole PlayStation počutili prikrajšane, pa so naredili še poseben grafični vmesnik, v retro stilu originalne Sonyeve konzole. Ta tema je na voljo za prenos vsem lastnikom te konzole.

Če se odločite za nakup te konzole iz omejene serije, je na  voljo že od 6. decembra za 499€.