Sladkorna bolezen ni nalezljiva bolezen

Mislim, da se danes premalo piše o sladkorni bolezni. Koliko vas sploh ve, da obstaja sladkorna bolezen tipa 1 in tipa 2?  to sta dva tipa, ki se razlikujeta, mogoče lažje povedano oziroma razumeti, tip 1 je lažji potek tip 2 pa je že kar težje potek, tukaj človek že pristane na inzulinu. To lahko rečemo, da je bolezen ampak se te bolezni ne da več ozdraviti. Da pa sladkorne bolezni ne bi dobili, je najpomembnejša prehrana. Sladkorna bolezen ni nevarna, seveda če redno uživamo zdravila, da se držimo diete, da bi zaradi nje umrli. Prav tako ni nalezljiva bolezen, ne boste se okužili, če ste v stiku z človekom, ki ima sladkorno bolezen.

Mislim, da vsakogar najbolj zanima kako sploh ugotoviš, da imaš sladkorno bolezen. Najpogostejši vzroki so, da ste pretirano žejni, da ste utrujeni, pogosto hodite urinirat, lahko se pojavi meglen vid, izgubljate telesno težo, rane vam počasneje celijo. Če imate mogoče kakšne podobne simptome, je najboljše, da se odpravite do svojega zdravnika, mu poveste kaj sumite in dal vas bo na preiskave. Kot sem že omenila vse se, da zdraviti, ampak morate se držati navodil. Če boste delali dalje vse po svoje in ne poslušali zdravnika vas lahko sladkorna bolezen pripelje tudi do smrti.

sladkorna bolezen

Ne rabite se ustrašit, ko dobite diagnozo sladkorna bolezen. Res začetek je povsod težak, tudi tukaj bo mogoče malo težko. Določeno hrano boste morali črtat iz jedilnika, nič več sladkega. Ampak se vsak hitro navadi, vem da ste tudi vi vztrajni in boste preživeli brez težav. Sladkorna bolezen tudi nima neke starosti. Že otroci jo lahko dobijo, prav tako vsi spoli. Na spletni strani, ki jo najdete zgoraj si lahko ogromno preberete o sami bolezni. Na veliko je opisano kako poteka, kako se zdraviti in še ogromno vsega. Najbolj pomembno pa je, da zdravo živite, prehrana je zelo odvisna od same bolezni in, da sploh bolezen nastopi.