Otroška oprema

Otroška opremaLežalniki in gugalniki so otroška oprema, ki nam pride prav v prvih šestih mesecih otrokove starosti. V mehko obloženih sedežih lahko dojenčki počivajo, se razgledujejo naokoli in tudi malo zadremajo. Varnostni pasovi zagotavljajo, da je dojenček v njih varno pripet in ne more pasti ven. Ta otroška oprema pride prav predvsem zato, da se dojenčki ne navadijo nošnje v naročju in neprestanega pestovanja.

Gugalniki in ležalniki imajo več enakih lastnosti, le da imajo gugalniki tudi opcijo zibanja oz. guganja, zaradi česar se njihovo ogrodje razlikuje od ležalnikov. Otroška oprema, ki omogoča zibanje je super nadomestek za zibelko oz. naročje, zato so gugalniki še posebej priporočljivi pri nemirnih otrocih. Zibanje odpravlja nemirnost, pomirja in uspava, zato bo to doprineslo več mitu v vaši hiši.

Ležalniki pa so malo manjši in omogočajo prijetno ležanje in polsedeči položaj. Otrok se v njem lahko igra z igralnim lokom, na katerem so pripete igračke in morda celo vključena kakšna glasba. Večinoma imajo vsi tovrstni pripomočki pralne in snemljive prevleke, da se lahko vse morebitne nesreče s hrano in pijačo enostavno operejo v pralnem stroju.

Otroška oprema, ki pripomore pri otroškem joku in nespanju, je lahko zelo cenjen kos opreme za otroke. Ponavadi jo starši kupijo šele kasneje, ko ugotovijo, da bi lahko tak pripomoček res prišel prav pri njihovem otroku. V naprej namreč vse starši pričakujemo otroka, ki ne bo v ničemer problematičen in bo odraščanje kot v pravljici, a vam lahko prav vsak starš zagotovi, da je takšnih otrok presneto malo in običajno v sebi skrivajo kakšno skrito past, ki se pokaže kaj kasneje kot v prvih pol leta življenja. Naj vaša otroška oprema služi vam in vašemu otroku, zato le ne oklevajte, ko se pojavi potreba, in si zagotovite kakšen uporaben kos čim prej.