Kopalniška svetila za prijeten ambient

Kopalnica je prostor v katerega vstopamo vsak dan. Skoraj z gotovostjo trdimo, da vsi vanjo vstopamo večkrat na dan. Gre torej za prostor, ki v katerem želimo ustvariti prijeten kopalniški ambient, pri tem pa pomembno vlogo zagotavljajo kopalniška svetila.

Zakaj so pravilno izbrana svetila tako pomembna?

Osvetlitev, ki jo zagotavljajo kopalniška svetila zagotavlja prijetno vzdušje prostora. Čeprav se nam pogosto zdi, da vzdušje v kopalnici ni pomembno, se to, zlasti v časih, ko se ne počutimo najbolje izkaže za povsem napačno. Vprašajte se – ali ste že kdaj vstopili v temačen prostor in se v njem dobro počutili? Verjetno ne. To je posledica nenehne težnje našega telesa po svetlobi, ki daje vtis pomirjenosti, mnogi pravijo celo blaženosti. In prav tako se želite po dolgem in napornem dnevu v službi tudi počutiti – sproščeno, umirjeno in pripravljeno na nov, boljši dan.

 

Kopalniška svetila.

Ustrezno izbrana kopalniška svetila zagotavljajo prijeten ambient.

 

Kakšna kopalniška svetila izbrati?

Pri izbiri kopalniških svetil je pomembno, da najprej definirate mesta na katerih želite doseči večjo osvetlitev. Pri tem upoštevajte tudi naravno prisotno svetlobo, čeprav je ta prisotna le čez dan.

Večji kopalniški prostori potrebujejo več stropnih svetil, smiselno je, da je vsaj kakšna od izbranih svetil opremljena s senzorjem, da ne boste v nočnem času predolgo iskali stikala za luč. Na strop lahko namestite stropna svetila večjih dimenzij in tako prostoru zagotovite bolj razporejeno svetlobo. Intimnost prostora pa lahko zagotovijo tudi zidna svetila, ki pogosto pričarajo tudi bolj romantično vzdušje za romantične navdušence.

Pri opremljanju ne pozabite niti na namestitev svetila, ki bo zagotovilo dodatno osvetlitev samo ogledala. Taka svetila najdete v različnih oblikah (podlogovatih, okroglih, kvadratnih in podobno), pri izbiri pa se osredotočite predvsem na funkcionalnost in prileganje svetila v prostor. Pri tem priporočamo ločena stikala za svetilo ob ogledalu, zidna svetila ter stropno svetilo, saj boste tako v primeru obiska kopalnice v nočnem času lahko prižgali samo tisto, ki bo manj razsvetlila prostor (običajno svetilo ob ogledalu ali zidno svetilo). Na ta način boste preprečili, da bi imeli po nočnem obisku kopalnice težave s spanjem.