Kako vam lahko pomaga limfna drenaža?

Kako vam lahko pomaga limfna drenaža?Se sprašujete kaj lahko za vas naredi limfna drenaža? Za kaj je dobra? Je primerna za vsakogar? Če vas to vse zanima, ste mogoče prišli na pravo mesto.

Nekaj o zgodovini razvoja te masaže. Ta ročna limfna drenaža je bila razvita po dr. Voddru, pri kateri se uporablja posebna tehniko glajenja. To glajenje, pa pozitivno vpliva na vaš limfni sistem. Na www.neguj.se/kozmeticne-storitve/limfna-drenaza/ si lahko preberete še več o tej masaži in drugih storitvah, ki vam jih lahko nudi Kozmetični salon Ljubljana.

Kaj mi prinese limfna drenaža?

Limfna drenaža vam pomaga, da se znebite produkte presnove. Bolj razumno povedano, limfna drenaža čisti vaše telo. Limfna drenaža vam izboljša imunski sistem in stabilizira njegovo delovanje. Po tej masaži se počutite polni energije in dosti lažjega. To, pa zaradi odvajanja tekočine vašega limfnega sistema. Limfna drenaža pomaga pri poškodbah, pri katerih pride do edemov oziroma oteklin. Tudi nosečnice si lahko privoščite tovrstno masažo, saj vam lajša otekline in odpravlja težave s krčnimi žilami in s celulitom.

Kaj sploh je limfni sistem?

Limfni sistem je skupek limfnih vozlov in limfnih žil oziroma bezgavk. Po tem celotnem sistemu pa iz krvne plazme nastaja limfa, ki se po teh bezgavkah pretaka. Limfa se zbira v zbiralnike vode, ki se nahajajo v prsni votlini ob hrbtenici. Naloga limfe pa je, da odplavlja odpadne in ničvredne snovi iz tkiv vašega telesa. Kakor tudi odplavlja ostanke metabolizma ko so bakterije, tujke, beljakovine. Limfni sistem dnevno odplakne do 2 litra vode.

Za koga vse je še primerna limfna drenaža, kakor za tiste ki okrevajo?

Preprosto povedano je limfna drenaža za vsakogar. Če je v vašem telesu sistem limfnih žil in vozlov poškodovan se vam ta limfna tekočina ne more  premikati po celem telesu. To, pa lahko posledično prinese do nabrekanja določenega dela telesa, v katerem se ta tekočina nabira.

Limfna drenaža je po zaslugi dr. Vodderja znana že po vsem svetu. Ta sloves pa si je pridobila zaradi svojih blagodejnih in koristnih učinkov, ki vplivajo na človeka.