Čistilna naprava cena je odvisna od vaših potreb

Čistilna naprava cena je odvisna od velikosti čistilne naprave in od njene vrste. Ko se načrtuje čistilna naprava cena varira tudi glede na to, ali je betonska ali pa plastična in ali je naravna ali električna. Večja, kot je stavba in več kot je uporabnikov, večja mora biti tudi čistilna naprava. Ta pa je obvezna povsod tam, kjer ni možnosti priključitve na javno kanalizacijo, ki ima v naselju vedno tudi vgrajeno napravo za čiščenje odpadnih in meteornih voda.

čistilna naprava cena

Klasična čistilna naprava cena je cenejša od električne, ker ima vgrajen mehanizem za čiščenje in dovajanje zraka, da se razvijejo kolonije bakterij in mikroorganizmov, ki potem predelajo odpadne vode. Nato se blato usede na dno in čista voda odteče naprej. Tako dobro jo prečisti, da se lahko tudi spusti v okolje in ni nevarna za podtalnico.

Ko se odločate, katera čistilna naprava bi bila primerna pri vas, je odvisno to tudi od terena. Najboljša je betonska čistilna naprava cena pa je temu primerna, če gledamo dolgoročno, ker je skoraj večna. To pomni, da je ni treba vzdrževati in menjati in to za vas pomeni prihranek. Vendar pa se ponekod ne more vgraditi betonska naprava, ker tega teren ne omogoča. Takrat je edina rešitev plastična.

Plastična čistilna naprava cena je nekoliko dražja ker tudi deluje na elektriko in ima čistilni mehanizem vgrajen, ki je seveda avtomatski in se ga da nastaviti glede hitrosti čiščenja. Odvisno je od tega, koliko je odpadnih voda. Vendar pozor, v to napravo ne sme zaiti nič, kar v vodi ni topnega, niti lasje, ne blago ali damski vložki in igrače, saj se bo naprava ustavila. Takrat je potreben servis, da se jo zoper zažene.

Med tem časom pa bo delovala enako kot navadna naprava za čiščenje odpadnih voda, le počasneje. Mulj se ob usedel na dno in voda bo odtekla naprej. Ko bo prva posoda polna, se mulj odpelje.