Skrivnostne bosanske piramide

Bosanske piramidePo svetu je postavljenih kar nekaj piramid. Najbolj znane so egipčanske piramide, ki so jih zgradili starodavni Egipčani, ter mehiške piramide, ki so delo indijanskih ljudstev. Namenjene so bile za pokopavanje umrlih faraonov ter drugih pomembnih ljudi. Po nekaterih domnevah naj bi obstajale tudi bosanske piramide. Več si preberite na www.preberite.si/bosanske-piramide/.

Bosanske piramide se naj bi nahajale v bližini mesta Visoko v BIH, zato jim tudi pravijo visoške piramide. Pred več kot 12.000 leti jih je zgradilo starodavno ljudstvo Iliri. Če je temu res, potem so bosanske piramide najstarejše piramide na Zemlji, saj je Keopsova, ki stoji v Egiptu pri Gizi, stara okoli 4500 let.  Bosanske piramide naj bi bile tri. Najvišja med njimi se imenuje Piramida Sonca, ki meri v višino kar 213 metrov. Poleg nje sta tu še Piramida Meseca in Piramida Zmaja. V primeru, da bosanske piramide res obstajajo, bi bila to odlična turistična destinacija ne samo za BIH, temveč tudi za celotno Evropo, saj napr. piramide v Egiptu vsako leto privabijo kar okoli 100.000 obiskovalcev. Najbolj pogosto vprašanje se glasi, čemu pravzaprav naj bi bile te piramide namenjene in zakaj so jih zgradili ravno na tej lokaciji.

Na spletni strani Preberite.si najdete še več zanimivih člankov na temo potovanja, turizma, športa, zabave, zdravja, mode in drugo.