Se vaša zveza krha in razmišljate o ločitvi?

Ali se vašemu zakonu bliža konec? Razmišljate, da bi vložili zahtevek za razvezo? Vas je strah, kako bo z vašimi otroci, če se ločite s partnerjem? Če ste se znašli v brezupnem položaju, v katerem preprosto ne veste, kaj storiti, kaj je najbolje za vas in za vaše otroke? Potem vam svetujemo, da se po nasvet obrnete na odvetnika za civilno pravo. Odvetnik za civilno pravo vam bo pomagal in svetoval pri odločitvi.

Odvetnik za civilno pravo je specializiran za področje obligacijskega, stvarnega, dednega in družinskega prava. Gre torej za pravo, ki ureja širok spekter področij s katerim so urejena pravna razmerja med zasebniki. Temelj civilnega prava je svobodna in avtonomna volja oseb, ki med seboj prosto urejajo pravna razmerja, glede na lastne želje in potrebe. Država v tovrstnih razmerjih ni neposredno udeležena, kot je na primer pri javnem pravu.

civilni pravo

Kot smo že omenili vam bo odvetnik za civilno pravo pomagal pri zadevah družinskega prava. Tako vam bo svetoval, nudil oporo in vas zastopal v postopkih razveze, postopkih dodelitve otrok oziroma določitve stikov z otroki. Urejal bo tudi zadeve v povezavi s preživnino, zadeve premoženjskih razmerij med zakonci oziroma partnerji. V primeru, da prihaja do nasilja v družini, je njegova naloga, da vam nudi zaščito. Pri marsikateri ločitvi nastane tudi problem pri delitvi skupnega premoženja bivših zakoncev. Tudi v teh primerih se bo vaš odvetnik za civilno pravo boril, da vam pribori največ, kar se da. Pri večini razvez, pa postopek potek brez večjih nesoglasij in nečednosti, prav zaradi sodelovanja z odvetniki, ki se potrudijo, da sestavijo predloge za sporazumno razvezo.