Pvc okna in komarniki

PVC oknaNakup oziroma menjava oken je kar velik zalogaj za marsikoga. Na voljo imamo veliko različnih vrst oken, lesena, aluminijasta ali pvc okna, lahko pa pri izdelavi združimo več materialov. Neskončne so tudi možnosti izbire zaves ali stekel za okna.

V tem članku bi vam predstavil nekaj prednosti pvc oken ter dodatne opreme. Pvc okna so na trgu že kar nekaj časa, do sedaj pa so se dodobra razvila. Priljubljena so zaradi nizke cene, še vedno pa ohranijo kvalitete drugih oken. Nižja cena je predvsem posledica manjših stroškov pri obdelavi materialov in izdelave. Pvc okna so energetsko varčna in ne spuščajo prepiha v stanovanje, zaradi dobrih tesnilnih lastnosti pa je potrebno občasno zračenje. Med stekli omenjenih oken se nahaja izolativni plin pod tlakom, kar resnično preprečuje uhajanje toplote, to dokazuje tudi večinska uporaba pvc oken pri tako imenovanih varčnih hišah.

Kar se tiče vzdrževanja so pvc okna najmanj zahtevna, vse kar je potrebno je mokra krpa, da obrišemo okvir in okna so kot nova, sam material pa je veliko bolj odporen na vremenske vplive kot les. Življenjska doba omenjenih lahko ob normalni uporabi preseže tudi 50 let, materiali uporabljeni za izdelavo pa so 100% obnovljivi in jih lahko recikliramo.

Dodatkov za okna je kar nekaj, najpogostejši so komarniki, rolete in raznorazna senčila. Senčila v nekaterih primerih dobimo zraven oken, v nekaterih primerih pa jih je potrebno dokupiti. Komarniki pa so dokaj nepoznan izdelek, vendar odtehtajo vsak cent nakupa. V vročih poletnih dneh imamo proti večeru velikokrat odprta okna, s tem pa v naše stanovanje zaide neželen mrčes kot so komarji, muhe, čebele. Tem nadlogam se lahko elegantno izognemo z namestitvijo komarnikov. So prijetni na pogled, cenovno ugodni ter učinkovito opravljajo svojo funkcijo.