Ponudba talnih oblog v Sloveniji

Dobra ponudba talnih oblog je ključna za pomoč kupcu pri izbiri le te. Seveda naj izbira talne obloge nebi bila preveč velika saj se potem kupec težje odloči katero talno oblogo izbrati vendar naj bo dovolj velika, da zadosti željam kupca. Pred nakupom moramo vediti za kakšen prostor talno oblogo potrebujemo. Prodajalec nam lahko pri izbiri svetuje kaj je primerno za določen prostor.

Ponudba talnih oblog na tržišču je zelo raznolika. Dobra talna obloga se lahko položi hitro in preprosto mora pa biti tudi preprosta za odstranjevanje in čiščenje. Današnje talne obloge so tudi ognjevarne. Talne obloge  imajo tudi različno ceno saj so nekatere obloge narejene z dražjih materialov in jih lahko operemo z vodo druge pa spet ne. Cene se gibljejo od 25€/m2  naprej glede na vrsto obloge, ki jo izberemo.

talne obloge

Talne obloge se bo še naprej razvijala saj nastajajo nave tehnologije obdelave le teh s tem pa nastajajo nove vrste oblog. Danes lahko na tržišči najdemo tekstilne talne obloge, obloge iz kavčuka, obloge v rolah. Le te lahko položimo na ravna tla brez leplenja.

Talne obloge ne smejo povzročati elergij in morajo biti prijazne do okolja. Na internetu obstaja tudi kalkulator CO2 delcev kjer lahko izračunamo koliko izpustov je prisotnih  na vsakem metru talne obloge. Tudi če se nam del obloge uniči morajo biti obloge preprosto zamenljive. Za Talne obloge je trg raznolik. Veliko različnih barv in vzorcev, ki jih lahko zberemo v prodajalnah. Večnamenske talne obloge so primerna za podjetja ter druge poslovne prostore seveda pa tudi za dom. Vendar se moramo pred nakupom še vedno posvetovati s prodajalcem katera vrsta talne oblog je najbol primerna za naš prostor in seveda prašati za nasvet kako lahko ohranimo oblogo čisto brez kakšnih posebnih čistilnih sredstev.