Parket in talno gretje za vsak dom

Parketarstvo je zagotovo še vedno zelo iskana storitev, saj je delo izvedeno zelo kakovostno in vsekakor so vaše talne obloge kvalitetne ter imajo dolgo življenjsko dobo.

parketarstvo

Parket in talno gretje je vsekakor vrhunska odločitev za vsak dom, saj je to tako rekoč popolna kombinacija in zagotovo vam bo to prineslo pravo toploto in lepoto. Ko se parketarstvo izvaja, je potrebno vedeti, da morajo biti tla popolnoma suha ter čista in vsekakor je potrebna prava temperatura ter vlažnost, in sicer je priporočljiva temperatura za parketarstvo od 15 do 25°C, relativna zračna vlažnost pa med 50 – 65 %. Da bo parket in talno gretje popolno mora biti parketarstvo izvedeno popolno, brez napak in z najboljšimi vrstami materiala. Parketarstvo ponuja tudi različne vrste montaže, in sicer lahko izbirate med dvoslojnim, troslojnim ter klasičnim parketom. V vašem primeru bo zraven tudi talno gretje, kar pomeni, da je potrebna uporaba dvokomponentnega lepila.

Parketarstvo potrebuje nekaj časa, da je končano in da se lahko vselitev v vaš dom začne. Namreč za večje obremenitve potrebuje pet do sedem dni, da lahko hodite po njem pa je potrebno le 24 ur. Prav tako, ko je parketarstvo končano, kar nekaj časa parket ne sme biti izpostavljen vodi in čistilom, saj mora lak pridobiti tisto pravo trdnost. Veliko pozornost pri parketarstvu je potrebno usmeriti tudi v vrsto lesa, saj ni vsak les primeren za talno gretje, predvsem se odsvetuje javor ter bukev, vsekakor pa je potrebno izbrati tudi pravilno širino ter debelino deščic.