Ste pred nakupom sončnih očal, pa ne veste kaj izbrati?

Nič za to, vsekakor niste edini. Veliko ljudi ima težave s tem, priznam, da sem med njimi bil tudi jaz. A po nakupu parih sončnih očal sem spoznal, na kaj je potrebno biti pozoren in z vami sem pripravljen te skrivnosti tudi deliti. Prva stvar, ki vam jo polagam na dušo je ta, da se ne ozirajte na ceno. Ne glede na to ali gre za sončna očala Oakley ali pa eno xy znamko iz lokalne trgovine, prav možno je, da med njima ni nobene razlike. Nekaj na kar morate biti zelo pozorni pa je stopnja UV zaščite. Prav vsa očala, ki jih imate naj imajo 100% UV zaščito in nič manj. Zelo uporaben dodatek pri očalih je tudi to, ali so leče polarizirane ali ne.

očala

Tisti, ki nosite korekcijska očala, boste po vsej verjetnosti imeli z izbiro očal malce več težav, saj je le-ta precej manjša, takšna očala pa so po navadi dražja. Svetujem vam, da si kupite mesečne leče in pod sončnimi očali nosite tiste, saj vam bo to precej olajšalo vse skupaj, lahko pa kupite tudi taka očala, ki imajo zatemnjena korekcijska stekla. Očala lahko precej spremenijo vaš videz, na žalost v obe smeri, zato bodite previdni pri nakupu. Dobro bi bilo, če bi vsak izmed nas imel vsaj dva para in sicer ena športna očala in pa ena očala za prosti čas. Športna očala imajo običajno drugačna stekla in se tudi obrazu prilegajo bolj tesno.

Očala nujno kupujte osebno, kupite jih lahko po spletu le v primeru, če ste jih že prej preizkusili v kateri izmed optik in ste prepričani, da se vam pravilno prilegajo.