Kopalniški radiatorji in električni stenski radiatorji

Električni stenski radiatorVeliko ljudi ima še vedno predsodke pred gretjem stanovanjskih prostorov s pomočjo elektrike. Dejstvo pa je, da se z današnjimi varčnimi radiatorji lahko prihrani kar veliko denarja. V prejšnjih leti so radiatorji res bili potratni, z razvojem tehnologije pa postajajo vse bolj varčni.

Prednost električnih radiatorjev je zelo hitro segretje pred ostalimi ogrevalnimi napravami. Električni stenski radiator je zelo primeren za vse vrste hiš, stanovanj, počitniških vikendov, itd. Radiatorji so občutno cenejši od nakupa centralne peči ali drugih načinov ogrevanja, vzdrževanja pa skoraj ni, kar za druge načine ogrevanja ravno ne moremo trditi. Namestitev električnih radiatorjev je skrajno enostavna, le pritrdimo jih na steno s pomočjo enostavnih nosilcev, priključimo jih v električno omrežje, in že so pripravljeni na uporabo. Izkoristek električnih grelnih elementov pa je 100%

Pri električnem ogrevanju se še posebno izkažejo kopalniški radiatorji. Cevni radiatorji po obliki spominjajo na nekakšno lestev – to so večinoma kopalniški radiatorji. Na njih lahko sušimo uporabljene brisače ali oprana oblačila, veliko pa dodajo tudi k izgledu kopalnice saj so estetsko privlačni. Nekateri so samo električni, nekateri se ogrevajo s pomočjo centralne peči, nekateri pa so kombinirani in jih lahko uporabljamo na oba načina.

Nakup kopalniških radiatorjev lahko opravite osebno pri prodajalcu ali pa kar prek spleta. Tak nakup je veliko enostavnejši. V Sloveniji je eno izmed večjih podjetij, ki se ukvarja s prodajo grelnih in hladilnih elementov podjetje Tersus. V njihovi spletni trgovini lahko tako izbirate med klimatskimi napravami, električnimi ali običajnimi radiatorji, toplotnimi črpalkami. Prednost nakupa prek spleta je primerjava izdelkov med seboj, prihranite pa veliko časa ter se izognete gneči.