Kakšni So Pozitivni Učinki Jezdenja?

Ali ste vedeli da lahko jezdenje konjev terapevtsko vpliva na vas ali na osebe, ki to potrebujejo? Je namreč zdravilska dejavnost, ki lahko izjemno ugodno vpliva na gibalne in psihične sposobnosti. Poleg tega je to dinamično zdravljenje, ki je usmerjeno na celotnega človeka, torej na njegovo dušo, duha in telo. Ne gre samo za odpravljanje bolezni in motenj, tu se tudi razvijajo potencial, samouresničevanje, socialnost in human odnos. Zaradi svojih mnogih pozitivnih vplivov na človeka je zato jahanje lahko odlično dopolnilo medicinskim terapijam. Takšno jahanje se nato deli na: hipoterapijo, terapevtsko – pedagoško jahanje in jahanje za osebe z posebnimi potrebami.

bovec apartmaji

In kako deluje hipoterapija? Regulira tonus v mišicah, kar pomeni, da se povečana napetost sprosti in zmanjšana napetost se izboljša. Poleg tega tudi olajša mobilizacijo sklepov in izboljšajo se ravnotežje, reakcijska sposobnost, koordinacija in intenzivni gibi (pospeševanje in zaviranje konja). Predvsem ta tehnika pomaga pri boleznih podpornega in gibalnega aparata, rehabilitacijah pri posledicah nesreč, rehabilitacijah pri boleznih srca in ožilja ter pri genetskih motnjah.

In kako se lahko tudi sami potepate s konji ob samotnih kmetijah, tolmunih in na dobro utrjenih poteh? Terensko jahanje ob reki Soči je kot nalašč za vas. Tu so organizirane šole jahanja, vodeno jahanje in jahanje valižanskih ponijev za otroke. Sploh ker je teren zelo razgiban, so izleti različnih dolžin in težavnosti tukaj odlična sprostitev. Za udeležitev jahanja je sicer na voljo veliko različnih ponudnikov, če pa si želite ukvarjanja z športnimi aktivnostmi in še počitnic, so apartmaji Bovec pravi za vas. Tudi rezervacija je povsem enostavna. Na njihovi spletni strani le izberete datum prihoda, število noči in število oseb na sob. Spletna stran vam bo nato ponudila vse razpoložljive nastanitve in za konec boste izbrali med apartmaji Bovec tistega, ki je pravi za vas. Ob pogledu na opremo in ocene zadovoljnih uporabnikov verjamemo, da so apartmaji Bovec pravi tudi za vas. Preberite več na spletni strani: http://www.moj-apartma.si/si/subcategory/apartmaji-primorska/apartmaji-bovec