Kako vpliva pojav kriminala na delo v tujini

Ko je zaradi Evropske Unije delo v tujini postalo enostavno in so na mejnih prehodih prenehali pregledovati vsak kotiček in špranjo na avtomobilih in osebah, je to tudi poenostavilo kriminal. Bolj strokovni članek na to temo, si lahko preberete na naslovu delovtujini.si/pojav-kriminala/.

delo v tujiniKriminal se je pojavil že pred davnimi leti, ko je prvi jamski človek drugemu jamskemu človeku vzel orodje ali hrano ter ga tako oškodoval. Čez vsa leta, ko pa so se pojavile prve civilizacije pa do sedaj, ko je delo v tujini postalo preprosto, so se ti kriminalci organizirali v razne družbe, mafije ali pa skupine. Infiltrirali so se tudi v družbene skupine in pa tudi v samo politiko. Ta kriminal sedaj pa tudi vpliva na samo delo v tujini. Ljudje ne želijo oditi v neko državo kjer je polno kriminala. Tako je tudi prav, države kjer je kriminal, niso ravno varne in ste zmeraj ogroženi, saj nikoli ne veste ali se bo delo v tujini v taki državi izplačalo, ali pa boste začeli žvižgati rakom, še posebej če je v tej državi oziroma kraju aktivna mafija.

Da bi se za delo v tujini odločilo več ljudi, je potrebno ta kriminal znižati na sprejemljivo raven, še bolje pa, da se kriminal izniči. Kako to storiti, je veliko lažje reči kot pa narediti. Ljudje zelo radi delamo strategije, težje pa jih izpolnemo oziroma izvršimo. Da bi delo v tujini postalo bolj priljubljeno je EU začela z novimi ukrepi. Ustanovili so SIS, EUROPOL in pa EUROJUST. Ti ukrepi naj bi zmanjšali terorizem in kriminal znotraj EU, s tem pa bi se za delo v tujini pojavil večji interes. Idealno bi bilo, če bi se kriminal popolnoma izničil, saj zavira napredek in razvoj podjetij. Na žalost pa je kriminal podoben grški mitološki zveri, hidri, ko ji odsekaš glavo se pojavita dve novi.