Kako kvalitetni so italijanski spoznavni portali?

Ali so italijanski spoznavni portali varni ali ne? To je vprašanje, ki si ga zagotovo zastavi vsakdo, ki se odloči za registracijo na le-teh. V tem kratkem prispevku vam bomo skušali pojasniti zakaj so italijanski spoznavni portali eni najvarnejših v celotni Evropi in Aziji in pa predstavili nekaj konkretnih ukrepov za zagotavljanje varnosti na le-teh. Kateri so italijanski spoznavni portali pač ne bomo omenjali, saj jih zagotovo vsi dobro poznate.

italijanski spoznavni portali

Eden največjih varnostnih ukrepov, ki jih premorejo ti portali, je preverjanje identitet. Namreč, vedno kadar nekdo ustvari profil (in ja, to je skupno prav vsem tovrstnim portalom v Italiji), mora v dokazilo resničnosti podatkov poslati sliko osebnega dokumenta. Italijanski spoznavni portali imajo zaposlene osebe, ki vsakodnevno preverjajo ali se podatki na profilih ujemajo s podatki na osebnih dokumentih. Pozorni so predvsem na ime, kraj bivanja in letnico rojstva. Seveda vsi ti podatki niso javni – uporabnik se sam odloči ali naj bodo vidni ali ne, vendar pa so nujno potrebni za odprtje profila. V kolikor italijanski spoznavni portali oziroma njihovi zaposleni ugotovijo, da se podatki na profilu in na osebnem dokumentu ne ujemajo, potem profila ne odobrijo, dokler uporabnik tega ne popravi.

Prav tako italijanski spoznavni portali zahtevajo, da vsaka oseba, ki naredi nov profil, predloži potrdilo o nekaznovanosti, saj želijo vsem uporabnikom omogočiti varno izkušnjo na njihovih portalih. Za vse, ki morda ne veste – potrdilo o nekaznovanosti lahko dobite na najbližjem sodišču in je popolnoma brezplačno. Torej uporabniška izkušnja, ki jo omogočajo italijanski spoznavni portali, je zagotovo zelo varna v smislu pravilnih podatkov. Zaenkrat a žal še ne obstaja sistem, ki bi uporabnikom preprečil nalaganje fotografij, ki niso dejansko njihove ali pa navajanje neresničnih podatkov o npr. hobijih, interesih itd. Vendar brez skrbi, italijanski spoznavni portali delajo tudi na tem in predvidevamo, da bodo v bližnji prihodnosti predstavili aplikacijo, kjer bo možno nadzorovati tudi tovrstne podatke.