Kdo so influencerji

Besedo influencerji ste zagotovo že slišali. Mogoče pa niste najbolj prepričani, kaj bi naj to pomenilo in kdo v bistvu je sploh influencer. Več pa na: https://filippesek.com/influencerji/. Lahko rečemo, da je to tudi neke vrste služba. Lahko ste Youtube, Instagram, Facebook ali kakšen drug influencer. Si pa s tem lahko služite denar, no, nekateri lahko celo živijo od tega. Je pa to neke vrste marketing, vi predstavite nek izdelek, objavite sliko, video ali kar drugega in za to dobite plačano ali samo brezplačne izdelke.

influencerji

Influencerji so vedno bolj poznani v tem času, ko imamo toliko različne tehnologije in toliko različnih socialnih omrežij in tudi spletnih strani. Influencer je v bistvu lahko vsak oziroma vsak lahko to postane. Tudi kakšni bloggerji lahko postanejo uspešni influencerji. Lahko pa rečemo, da je influencer vsak, ki promovira neke izdelke, trgovine in podjetja. Seveda ne morete zdaj izbrati kar vsakega, da bi to delal za vas, saj mogoče bodo nekateri objavili sliko z vašimi izdelki, ampak prodaja pa vseeno ne bo velika. Izberite ljudi, ki bodo zraven slike še izdelke poskušali prodati, torej bo pod sliko neko besedilo. Je pa tudi tako, da ni vse v ljudeh, ki imajo veliko število sledilcev, saj ni nujno, da bodo vaše izdelke pod sliko le ti tudi predstavili. Influencerji naj zraven izdelka, ki ga promovirajo povejo tudi svojo mnenje, kako se je njim zdelo.

Torej influencerji so največkrat tisti, ki preko videov ali slik promovirajo nek izdelek nekega podjetja. Zraven je ta izdelek tudi uspešen, če le ti napišejo ali povejo še svoje mnenje. Tako boste podjetja res povečala svojo prodajo. Pri odločitvi ljudi, ki hočete da vam promovirajo kaj bodite prevedni, da ne bodo le objavili slike ali le pokazali izdelek na videu, ker to vam ne bo prineslo uspeha pri še večji prodaji. Influencer je lahko vsak, tudi vi. Je pa potrebno nekaj dela, ker je to lahko tudi služba.