Imate mogoče vnete dlesni?

Najbolj neprijetno se počutimo, ko nas nekaj boli v naši ustni votlini. Če ste ugotovili, da imate dlesni rdeče ali vam kri teče, ko si umivate zobe, ste se vprašali če imate vnete dlesni? Ali so to naši zobje, lahko pa tudi dlesni. Mislim, da ko nas bolijo zobje še nekako pomagajo nekakšne tablete, če pa imamo boleče dlesni pa nobena tableta najbolj ne pomaga.

vnete dlesni

Kot, sem omenila, ko imate vnete dlesni, vam nobena tableta ne pomaga, saj sem imela pred kratkim sama ta problem. En dan sem jedla, proti bolečinske tablete, ampak ni pomagalo čisto nič. Dlesni pa so me bolele in nikakor se bolečine nisem mogla znebiti. V lekarni se dobi Smrekovit mazilo, ki pa vam garantiram, da zelo hitro pomaga. Že drugi dan je bilo boljše, bolečine ter otekla dlesen je izginila.

Vnetim dlesnim rečemo tudi gingivitis, kar se pojavi sigurno vsaj enkrat vsakemu v življenju. Res, da ni prijetna zadeva, kot sem že omenila vnete dlesni zelo bolijo.  Ko se pojavi vnetje, pomeni da se je pojavila neka bakterija na naših zobeh. Naj bolj primerno je takrat, da obiščete zobozdravnika, da začne z zdravljenjem. Ni dobro, da nikamor ne gremo in samo doma zdravimo sami, ker se lahko razvije parodontitis, kar pa pomeni, da se vnetje še bolj razvija in pride lahko tudi do izpada zoba. Vse kar se nam dogaja v ustni votlini slabega, smo po eni strani krivi sami, saj premalo damo poudarka na čistočo. Tudi redni obiski zobozdravnika bi lahko vnete dlesni odpravili, mislim sploh do tega ne bi prišlo. Za prvič je dobro, da čim bolj daste poudarek na čistočo vaših zob in boste že nekaj naredili. Če pa se pojavijo otekle, rdeče, boleče dlesni pa probajte prvo zdravit sami ali pa čim prej obiščite svojega zobozdravnika.