Glinopor kroglice in hrana za raslitne

Glinopor krogliceGlinopor ali z drugim izrazom tudi glinopor kroglice, so kot vam že ime pove, kroglice izdelane iz ekspandirane gline. Glinopor se običajno pojavlja v velikosti od 8-16mm in rastlinam služi kot odlična opora. Seveda na trgu obstaja še veliko drugih medijev za rast rastlin vendar so kroglice iz gline kljub svoji enostavnosti še vedno najbolj učinkovite. Koreninskem sistemu rastlin in samim rastlinam zagotavljajo visoko zračnost, prednost omenjenega medija za rast je tudi ta, da ga lahko uporabimo večkrat če ga operemo.

Ker že govorimo o rastlinah se dotaknimo še hranil zanje. Dandanes je izbira na trgu ogromna in odločate se lahko med naravnimi ali čisto umetnimi gnojili. Seveda je najbolje če se odločate za naravna hranila vendar vedno ne gre tako. Hrana za rastline je lahko v tekoči obliki ali pa v tabletah, palčkah, prahu. Hranila skrbijo za maksimalno rast rastline in v nekaterih primerih celo preprečujejo nastajanje škodljivcev. Z dodatkom hranil bo vaša rastlin zdrava in bujna, vi pa zadovoljni. Oba dodatka za rast lahko dobite v spletni trgovini podjetja Ponnod, sicer se ukvarjajo z akvaponiko in pa hidroponiko vendar vodijo spletno trgovino z mnogo izdelki primernimi za ljudi, ki se ukvarjajo z vzgojo rib in rastlin.

Obiščite njihovo spletno trgovino, če jo boste redno spremljali ste lahko deležni marsikatere ugodnosti in akcije,všečkate lahko tudi stran podjetja na Facebooku in tako redno spremljate posodobitve. Kot sem že omenil je podjetje eno izmed večjih in vodilnih na področju akvaponike in akvaponskih sistemov, če se navdušenec nad gojenjem rastlin, je to področje definitivno eno izmed tistih, katere morate raziskati. Gojenje rastlin ni samo hobi temveč način življenja.