Depresija in vedeževanje

DepresijaKadar se počutite žalostni, brez volje in energije, brez veselja do dela in pa druženja, ste jezni in vas ti občutki spravljajo v obup lahko govorimo o depresivnem razpoloženju. Vsekakor to še ni depresija, saj depresijo kot motnjo prepoznamo po sklopu nekih znakov, kateri povzročajo tako telesne kot psihološke spremembe ter tudi spremembe v socialnem življenju posameznika. Depresija je sicer bolezen, ki je vedno bolj razširjena v zahodnem svetu in je tudi najbolj pogosta duševna motnja, zaradi katere trpi veliko število ljudi, po pomoč pa se lahko odpravite na forum, kjer se rešuje depresijo.

Telesni znaki depresije so dnevno spreminjanje razpoloženja, motnje spanja, apetita in pa želje po spolnosti, izguba motivacije, volje, energije, utrujenost, nezmožnost uživanja in navdušenja ter tudi obraz brez izraza. Med psihološke znake depresije spada potrtost oziroma občutek notranje praznine, občutek krivde, manjvrednosti, obupa in pa nemoči, tesnobo, izrazitejšo impulzivnost in napadalnost ter pa tudi motnje koncentracije in spomina. V obdobju depresije posameznik izgubi tudi zanimanje za druge ljudi in se zapira vase ter opušča aktivnosti, katere so mu bile prej všeč. Pri obeh spolih in vseh starostih pa se v času depresije poveča nevarnost samomora.

Da pa lahko vse te znake ocenimo kot depresivno motnjo in ne le depresivno začasno razpoloženje, pa mora večje število ključnih znakov trajati vsaj dva tedna. Pri depresiji je pomembno, da posameznik znake depresije razume in tudi verjame, da gre za bolezen, ki se lahko uspešno zdravi in da ne gre za znak osebne slabosti oziroma nesposobnosti. Pomembno pa je, da v primeru depresije poiščemo strokovno pomoč.

Nekateri posamezniki se radi odločijo za storitev vedeževanja. Vedeževanje je sicer veda, ki obstaja že od časa antike in Grkov, ki so se ukvarjali z napovedovanjem in prerokovanjem prihodnosti. V današnjih časih so oblike vedeževanja sicer nekoliko drugačne, poznamo namreč kar nekaj različnih tehnik in metod prerokovanja oziroma vedeževanja. Če se boste odločili za vedeževanje boste lahko izbirali med vedeževanjem s pomočjo kart, iz kavne usedline, s kamni in podobno. Najbolj razširjena metoda vedeževanja pri nas je s pomočjo kart, v praksi pa se pojavlja tudi veliko telefonskega vedeževanja.