Privoščite si dopust v Bohinju

Poletje je idealna priložnost, da si privoščite zaslužen dopust. Namesto morja lahko letos izberete počitnice v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka – https://alpik.si/. Zakaj se torej ne bi odločili svoj dopust preživeti v Bohinju. Tam imate na voljo ogromno aktivnosti, ki so primerne za vse starostne skupine. Bohinj lahko obiščete v paru, v skupini ali pa z družino. Prav za vsakega se nekaj najde, zato nobenemu ne bo dolgčas. Za svoj dopust pa morate najti tudi primerno namestitev in apartmaji Alpik so res dobra izbira. Največja prednost apartmajev Alpik je njihova lokacija. Nahajajo se namreč v bližini Bohinjskega jezera.

bohinj-apartma

Bohinj je priljubljena destinacija

V osrčju Triglavskega narodnega parka najdete Bohinj. Zanj je najbolj značilno Bohinjsko jezero, ki velja za največje jezero v Sloveniji. Bohinj je za obiskovalce atraktiven čez celo leto, največ obiska pa zabeležujejo poleti in pozimi. Poleti je Bohinj odlična lokacija za športne dejavnosti kot sta kolesarjenje in pohodništvo, precej priljubljene pa so tudi aktivnosti na jezeru, kot je plavanje, supanje in veslanje. Tudi pozimi se lahko lotite hoje v hribe, še bolj pa je popularno smučanje na bližnjem Voglu.

Da se lahko lotite več aktivnosti, je priporočljivo, da si za obisk vzamete več dni. V tem primeru morate najti tudi primerno prenočišče in apartmajske hiške Alpik vas zagotovo ne bodo razočarale. Gre za prisrčne apartmaje, ki se nahajajo sredi narave, tako da se lahko tam zagotovo spočijete od mestnega vrveža.

Apartmaji za vsak okus

Pri prenočiščih na dopustu je udobje in njihova lokacija velikega pomena. Alpik apartmaji so opremljeni z mislijo na udobje. Na prvi pogled izgledajo kot tradicionalna alpska hiška, kjer prevladuje les. Tako se res lepo zlijejo z okolico in s svojim izgledom ne izstopajo. Kljub misli na tradicionalne stavbe, pa gre v resnici za moderne apartmaje.

Velikosti apartmajev se med seboj razlikujejo in lahko so primerni za dve ali pa celo za 6 oseb in vsak apartma ima svoj poseben čar. Vsi apartmaji so polno opremljeni, kar pomeni, da lahko pričakujete kuhinjo z vsemi pripomočki, prav tako pa ne manjka televizija in brezplačen brezžični internet. Vsi apartmaji imajo tudi balkon ali teraso, tako da lahko že jutranjo kavo spijete s pogledom na naravo.

Lokacija apartmajev Alpik je izjemno priročna. Nahajajo se namreč v naselju Ukanc, ki se nahaja v neposredni bližini Bohinjskega jezera. Tako so apartmaji odlično izhodišče za vse dejavnosti, ki se v Bohinju dogajajo in to ne glede na letni čas.

Za več zasebnosti so na voljo tudi chaleti

Nekateri želijo na počitnicah več zasebnosti in tu pridejo na račun zasebne koče in chaleti. Chalet Zlatorog in chalet Tisa spadata v to skupino. Tudi te dve nastanitvi spominjata na tradicionalno alpsko gradnjo, kljub temu pa sta moderno in udobno opremljena.

Chalet Zlatorog se nahaja ob reki Savici in je od Bohinjskega jezera oddaljen le nekaj minut hoje. Primeren je za štiri osebe, ki lahko svoje dneve preživljajo na velikem vrtu s piknik opremo, lahko pa se dodatno sprostijo v savni ali pozimi ob kaminu. Tudi tukaj so notranji prostori, kot je kuhinja, polno opremljeni, prav tako pa ne manjka čudovitih razgledov iz terase ali balkona.

Chalet Tisa je največja počitniška hiška in ima prostora za do šest oseb. Nahaja se v neposredni bližini smučarskega centra Vogel, zato je pozimi ta nastanitev najbolj priljubljena. Kot ostale nastanitve, boste tudi tu našli vso opremo za kuhanje in celo pripomočke za žar.

Številne aktivnosti v Bohinju

Vse nastanitve Alpik so odlično izhodišče za različne aktivnosti. Pohodniki vseh stopenj lahko obiščejo manj in bolj zahtevne vrhove, ki so del Julijskih Alp. Na hribe se lahko vzpnete tako poleti kot pozimi, potrebno je samo preveriti kateri hribi so primerni za vzpone tudi pozimi.

V Bohinju je izjemno priljubljeno tudi kolesarjenje. Kolesarite lahko po mnogih poteh, ki so namenjene prav kolesarjenju in pri tem obiščete mnoge lokalne znamenitosti. Vedno priljubljene so tudi vodne aktivnosti na Bohinjskem jezeru, ki jih ne smete izpustiti, pa naj bo to plavanje ali supanje.

Pozimi je seveda najbolj priljubljeno smučanje. Smučarski center Vogel se namreč nahaja nedaleč stran od Ukanca, kjer se nahajajo Alpik nastanitve, zato je to resnično pravo mesto za počitnice v kateremkoli letnem času.

Zanimivi dogodki se v Bohinju odvijajo celo poletje

Ne samo različne športne aktivnosti, poleti se v Bohinju odvija kar nekaj prireditev. Če svoje večere radi preživljate ob živi glasbi, bo Bohinj prava lokacija za vas. Poleg žive glasbe, petja in plesa, pa se lahko udeležite tudi kina na prostem ali pa pobližje spoznate nekatere bohinjske tradicionalne običaje.

Prireditve v Bohinju trajajo čez celo poletje, tako čez dan kot ob večerih, zato jih res ne smete zamuditi.