Izdelava zunanjih in notranjih ograj

Balkonske ograje- 500

Balkonska ograja Žugič, bo poleg varnosti, vašemu domu doprinesla še estetsko dovršenost.

V podjetju Žugič smo specializirani za izdelavo vseh vrst zunanjih in notranjih ograj, pri čemer uporabljamo materiale, kot so železo, aluminij in inox. Naše ograje za balkone so prilagodljive, estetske in predvsem varne. Vsaka ograja je lahko unikatna, saj ponujamo širok spekter kombinacij z drugimi materiali, kot so steklo, les in plastika.

Prednosti aluminijastih ograj

Aluminijaste balkonske ograje sodijo med najbolj priljubljene, saj so najpogosteje  izbrane iz strani projektantov in lastnikov novogradenj. Izdelane so iz izjemno trpežnega, visoko kvalitetnega eloksiranega in brušenega aluminija, ki ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Aluminijaste balkonske ograje so lahke, posledično je zato lažja tudi njihova montaža. Njihova površina ne zadržuje prstnih odtisov in odporne so na vse vremenske razmere. Ena izmed največjih prednosti aluminijastih ograj je njihova prilagodljivost. Stranka lahko izbere število horizontalnih in vertikalnih prečk ter kombinacijo z drugimi materiali, kot so les, steklo ali PVC. Montaža se lahko izvaja v tla oziroma stransko, z uporabo bočnih nosilcev. Slednje omogoča številne možnosti prilagoditve, glede na specifične potrebe prostora.

Rustikalni izgled ograje, ki je vedno v trendu.

Železne ograje za rustikalni videz

Balkonske ograje iz železa, še posebej tiste iz kovanega železa, prinašajo vašemu domu edinstven čar. Te ograje so sestavljene iz posameznih elementov, ki jih stranka izbere po svojem okusu, kar omogoča popolno personalizacijo. Montaža je možna na masivne kovinske stebre ali pa se ograje obesijo na zunanje stene objekta. Za zaščito železnih ograj uporabljamo vroče pocinkanje in barvanje po RAL lestvici, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo in odpornost proti koroziji. Možno je tudi patiniranje, ki bo ljubiteljem starinskega videza, pričaralo pridih zgodovine.

Notranje in zunanje stopniščne ograje

Stopniščne ograje so ključni element vsakega doma, saj zagotavljajo varnost in dopolnjujejo estetiko prostora. Tako kot za balkonske ograje, lahko tudi za te izbirate med materiali aluminij, inox ali železo. Vsak material ima svoje prednosti – aluminij je lahek in cenovno ugoden, inox pa je izjemno trpežen in odporen na vse vremenske vplive. Inox ograje so idealne za zunanje stopnišče, saj prenesejo ekstremne vremenske pogoje.

Kovane ograje za vrtove in dvorišča

Kovane ograje iz železa so odlična izbira za vrtove in dvorišča, saj ponujajo dolgotrajno vzdržljivost in estetsko privlačnost. Stranka lahko izbere posamezne elemente ograje po svojem okusu, kar omogoča popolno prilagoditev glede na okolico. Montaža se lahko izvaja na kovinske, kamnite ali betonske stebre, kar omogoča veliko fleksibilnosti pri postavitvi. Kovane ograje so z vročim pocinkanjem in barvanjem po RAL lestvici, protikorozijsko zaščitene, kar jim zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Za poseben videz, vam po želji ograjo tudi patiniramo z barvo po vašem izboru.

Podjetje Žugič vam izdela tudi ograjo v modernem stilu.

Izbira prave ograje

Pri izbiri nove balkonske ograje je pomembno upoštevati tako varnostne kot estetske vidike. Priporočamo, da ograje za stopnišča namestite na standardno višino 105 cm, kar je optimalno za oprijem in varnost. Razdalja med prečkami naj bo dovolj majhna, da otrokom prepreči prehod.

Ne glede na to, ali gre za aluminijaste, inox ali kovane ograje, pri podjetju Žugič zagotavljamo vrhunsko kakovost, prilagodljivost in estetsko dovršenost, vseh naših izdelkov. Naše ograje so narejene tako, da izpolnjujejo vse vaše varnostne in estetske zahteve, hkrati pa zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in minimalno vzdrževanje.