Astigmatizem in vse o njem

Dandanes poznamo že veliko vrst bolezni, bolezenskih stanj, okužb in virusov, za katerimi trpijo mnogi ljudje. Na srečo pa je razvoj tehnologije že tako napredoval, da imamo za skoraj vsako bolezen že zdravilo oziroma poznamo pot, kako določeno bolezen ozdraviti. Veliko je bolezenskih stanj, ki so nam že prirojene, nekatere pa se pojavijo v toku našega življenja. Naše telo in organi opravljajo mnogo pomembnih funkcij, ki so izredno pomembna (ali celo nujna) za naše preživetje. Eden izmed takšnih organov so naše oči, brez katerih si verjetno ne moremo predstavljati kakšno bi bilo naše življenje. Zato moramo za njih še posebej poskrbeti in redno obiskovati okulista za pregled.

Poznamo kar nekaj bolezni na očeh, kot so na primer daljnovidnost, kratkovidnost, slepota, siva mrena in astigmatizem. Kaj je astigmatizem in več podrobnosti o njem pa si lahko preberete na spletni strani http://www.laserskaoperacijaoci.com/astigmatizem. Daljnovidnost in kratkovidnost sta med ljudmi že dobro poznani in ju lahko danes zdravniki že uspešno odpravijo z lasersko operacijo oči. Astigmatizem pa je pojav, ko imajo osebe napako v leči očesa. Leča očesa ni enakomerno ukrivljena, zaradi tega pa se svetloba ne lomi pravilno in posledica tega je zamegljen ali raztegnjen vid. Strokovna definicija astigmatizma je, da je to dioptrijska napaka, pri kateri svetloba, ki potuje skozi oko, ne osredotoča na mrežnico enakomerno.

astigmatizem

Astigmatizem prizadene veliko število ljudi in ni tako redek pojav na očesu oziroma očesni mrežnici. Nekateri pacienti poleg zamegljenega in raztegnjenega vida poročajo tudi, da se jim je slika podvojila oziroma, da so videli dvojno. Če sami pri sebi opazite, da nekaj ni dobro z vašimi očmi in da ne vidite več ostro ter da se vam vid megli, takoj pokličite vašega okulista in se naročite na pregled.

Če vas zanima več glede daljnovidnosti, kratkovidnost, astigmatizma in laserski operaciji oči, potem obiščite spletno stran www.laserskaoperacijaoci.com, kjer si boste lahko prebrali vse o tem kar vas zanima.